KNMG richtlijnen in de laatste levensfase (website)
Onderwijsmateriaal

KNMG richtlijnen in de laatste levensfase (website)

  • Aanbieder KNMG
  • Soort materiaal achtergrondmateriaal, website
  • Versie 2020
  • Opleiding geneeskundig specialist niveau 8 (basis PZ), geneeskundig specialist niveau 8+ (gevorderd PZ), hbo verpleegkundige niveau 6
  • CanMEDs rol communicator | communiceren, zorgverlener | medisch handelen
Contactpersoon
Laatst geactualiseerd: 14 december 2021

De Koninklijke Nederlandsche Maatschappij tot bevordering der Geneeskunst (KNMG) ondersteunt artsen bij het maken van verantwoorde keuzes in de laatste levensfase, zodat de zorg aansluit op de wensen van patiĆ«nten. De website biedt een overzicht van de verschillende KNMG-dossiers gevuld met advies en richtlijnen op het gebied van het levenseinde.

De behandelde onderwerpen zijn: bewust afzien van eten en drinken, euthanasie, euthanasie bij dementie, voltooid leven, lijkschouw, medisch dossier overledene, passende zorg in de laatste levensfase (niet alles wat kan, hoeft), orgaandonatie, palliatieve sedatie, praten over het levenseinde en wilsverklaring.
 

Naar het materiaal
 

Licentie

Creative commons: by-nc-sa
 

Dit materiaal is door de projecten Pasemeco en/of Edupal (2020) en door de screeningscommissie Optimaliseren Onderwijs Palliatieve Zorg (O2PZ) (2021) aangemerkt als geschikt onderwijsmateriaal voor het initieel onderwijs en bij- en nascholing. 

Contactpersoon
Laatst geactualiseerd: 14 december 2021
Niet gevonden wat je zocht?
Mail de redactie
Mail de redactie met jouw evenement, jouw nieuws of een tool waar anderen (ook) baat bij kunnen hebben. 'Delen is vermenigvuldigen', zeggen ze wel eens. Maar ook suggesties of klachten over de vindbaarheid van informatie zijn zeer welkom. Met jouw inbreng kunnen we Palliaweb verbeteren.