Keepers of the House (video)
Onderwijsmateriaal

Keepers of the House (video)

 • Aanbieder Duke University
 • Soort materiaal achtergrondmateriaal, video of animatie
 • Versie 2020
 • Opleiding hbo maatschappelijk werk en dienstverlening, helpende zorg & welzijn niveau 2, mbo-verpleegkundige niveau 4, praktijkondersteuner (4), verzorgende (IG) niveau 3, vrijwilligers palliatieve zorg
 • CanMEDs rol communicator | communiceren
 • Kosten nee
Voor vragen, neem contact op met:
Anke van de Vegte IKNL (Integraal Kankercentrum Nederland)
Laatst geactualiseerd: 4 november 2022

Korte documentaire van 15 minuten waarin huishoudsters van het Duke Hospital en het Duke Regional Hospital vertellen over hun bijzondere relaties met patiĆ«nten en de manier waarop zij denken dat hun werk bijdraagt aan genezing. De film heeft als doel zorgverleners en studenten in staat te stellen de huishoudsters in een nieuw daglicht te zien en serieus aandacht te besteden aan essentiĆ«le thema's zoals empathie, nederigheid en teamwork. 

Duke University is momenteel bezig met het opstellen van een curriculum dat het gebruik van deze film in klaslokalen en andere leeromgevingen zal vergemakkelijken. Ondertussen kan deze film gekoppeld worden aan een reflectie-opdracht en/of groepsdiscussie, waarbij studenten wordt gevraagd na te denken over de volgende drie vragen:

 1. Wat verraste je het meest aan deze film en waarom?
 2. Wat was je favoriete verhaal in de film en waarom?
 3. Welke invloed heeft deze film op de manier waarop jij met anderen omgaat in jouw werkomgeving?
   

Naar het materiaal


Licentie

Creative commons: by-nc-sa
 

Dit materiaal is door de projecten Pasemeco en/of Edupal (2020) en door de screeningscommissie Optimaliseren Onderwijs Palliatieve Zorg (O2PZ) (2021) aangemerkt als geschikt onderwijsmateriaal voor het initieel onderwijs en bij- en nascholing. 

Voor vragen, neem contact op met:
Anke van de Vegte IKNL (Integraal Kankercentrum Nederland)
Laatst geactualiseerd: 4 november 2022
Niet gevonden wat je zocht?
Mail de redactie
Mail de redactie met jouw evenement, nieuws of tool waar anderen baat bij kunnen hebben. Suggesties of klachten over informatie zijn ook zeer welkom. Met jouw inbreng kunnen we Palliaweb verbeteren.