Keepers of the House
Onderwijsmateriaal

Keepers of the House

  • Aanbieder Duke University
  • Soort materiaal video en animatie
  • Type bron of lesonderdeel
  • Versie 2020
  • Zorgverlener huisartsen, medisch specialisten, paramedici, specialisten ouderengeneeskunde, studenten, verpleegkundigen, verzorgenden
Contactpersoon Anke van de Vegte IKNL (Integraal Kankercentrum Nederland)
Laatst geactualiseerd: 19 maart 2020

Korte documentaire (15.00 minuten) waarin 8 huishoudsters van het Duke Hospital en het Duke Regional Hospital vertellen over hun bijzondere relaties met patiënten en de manier waarop zij denken dat hun werk bijdraagt aan genezing. De film heeft als doel om zorgverleners en studenten in staat te stellen om de huishoudsters in een nieuw daglicht te zien en serieus aandacht te besteden aan essentiële thema's zoals empathie, nederigheid en teamwork. 

Duke University is momenteel bezig met het opstellen van een curriculum dat het gebruik van deze film in klaslokalen en andere leeromgevingen zal vergemakkelijken. 
Ondertussen kan deze film gekoppeld worden aan een reflectie-opdracht en/of groepsdiscussie, waarbij studenten worden gevraagd om na te denken over de volgende 3 vragen:

  1. Wat verraste je het meest aan deze film en waarom?
  2. Wat was je favoriete verhaal in de film en waarom?
  3. Welke invloed heeft deze film op de manier waarop jij met anderen omgaat in jouw werkomgeving?
     

Naar het materiaal
 

Opmerkingen bij dit materiaal

Door: EPZ Onderwijscommissie op 2020-04-09 09:38:08
Verrassende video over ondergewaardeerde discipline


Dit onderwijsmateriaal is door de projecten Pasemeco en/of Edupal aangemerkt als geschikt onderwijsmateriaal voor het initieelonderwijs.

Contactpersoon Anke van de Vegte IKNL (Integraal Kankercentrum Nederland)
Laatst geactualiseerd: 19 maart 2020
Contact Palliaweb
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, meld je dan hier aan voor de PZNL-nieuwsflits. Suggesties voor, of vragen aan de redactie? We horen graag van je!