Ik blijf een poosje bij je zitten (video)
Onderwijsmateriaal

Ik blijf een poosje bij je zitten (video)

  • Aanbieder Netwerken Palliatieve Zorg Utrecht stad en Zuidoost-Utrecht
  • Soort materiaal achtergrondmateriaal, video of animatie
  • Opleiding alle opleidingen, anders, bachelor geneeskunde niveau 6, basisarts niveau 7, fysio- of ergotherapeut, geneeskunde-master (7), geneeskundig specialist niveau 8 (basis PZ), geneeskundig specialist niveau 8+ (gevorderd PZ), hbo maatschappelijk werk en dienstverlening, hbo-verpleegkundige niveau 6, helpende zorg & welzijn niveau 2, mbo-verpleegkundige niveau 4, physician assistant (7), post-hbo palliatieve zorg (6), praktijkondersteuner (4), verzorgende (IG) niveau 3, vpk. specialist (7), vrijwilligers palliatieve zorg
  • Kosten nee
Voor vragen, neem contact op met:
Margriet Wanders Netwerken Palliatieve Zorg Utrecht stad en Zuidoost-Utrecht
Laatst geactualiseerd: 5 januari 2023

Wat betekent het werken met Goede Voorbeelden? Wat heb je eraan en wat hebben patiënten en mantelzorgers eraan? De film Ik blijf een poosje bij je zitten maakt dat duidelijk.

Het verhaal is gebaseerd op een waargebeurde casus van een patiënt en verzorgende, waarbij elementen en instrumenten van de Goede Voorbeelden voorbij komen. Het belang van goede communicatie en samenwerking in de omgang met patiënt en collega-zorgverleners komen volop aan bod. 

De film is een best practice van interdisciplinaire palliatieve en terminale zorg zoals die thuis, in een verpleeghuis of in een hospice kan plaatsvinden. De inhoud is in lijn met het Kwaliteitskader palliatieve zorg Nederland en geschikt voor voorlichting en scholing.

Er is een korte versie van 11.32 minuten en een lange versie van 15.31 minuten beschikbaar. De lange versie geeft aan het einde van de film uitleg over de verschillende Goede Voorbeelden. De film is op YouTube vrij beschikbaar voor de zorg en het onderwijs. Op aanvraag is een download beschikbaar.

De film is een initiatief van de Netwerken Palliatieve Zorg Utrecht stad en Zuidoost-Utrecht, met medewerking van diverse partijen. De film is mede mogelijk gemaakt door ZonMw, Netwerken Palliatieve Zorg, ROC Midden-Nederland en het Instituut Verpleegkundige Studies Hogeschool Utrecht. 

Naar het materiaal (korte versie)

Naar het materiaal (lange versie)
 

Licentie

Creative commons: by-nc-sa


Dit materiaal is door de projecten Pasemeco en/of Edupal (2020) en door de screeningscommissie Optimaliseren Onderwijs Palliatieve Zorg (O2PZ) (2021) aangemerkt als geschikt onderwijsmateriaal voor het initieel onderwijs en bij- en nascholing. 

Voor vragen, neem contact op met:
Margriet Wanders Netwerken Palliatieve Zorg Utrecht stad en Zuidoost-Utrecht
Laatst geactualiseerd: 5 januari 2023
Niet gevonden wat je zocht?
Mail de redactie
Mail de redactie met jouw evenement, nieuws of tool waar anderen baat bij kunnen hebben. Suggesties of klachten over informatie zijn ook zeer welkom. Met jouw inbreng kunnen we Palliaweb verbeteren.