ICD in de laatste levensfase (video)
Onderwijsmateriaal

ICD in de laatste levensfase (video)

  • Aanbieder STIN en NVVC
  • Soort materiaal achtergrondmateriaal, video of animatie
  • Versie 2014
  • CanMEDs rol zorgverlener | medisch handelen
  • Kosten nee
Voor vragen, neem contact op met:
STIN (Stichting ICD dragers Nederland)
Laatst geactualiseerd: 4 november 2022

De levensreddende functie van de Implanteerbare Cardioverter Defibrillator (ICD), kan in de laatste levensfase niet meer gewenst zijn of zelfs onrust geven. De stichting ICD-dragers Nederland heeft in samenwerking met de Nederlandse Vereniging voor Cardiologie (NVVC) een video ontwikkeld van zes minuten waarin ervaringen van diverse zorgverleners bij patiĆ«nten met een 'ongewenste' ICD in de laatste levensfase gedeeld worden.

Er wordt onder andere verteld wat de gevolgen zijn van een ongewenste schok van de ICD in de laatste levensfase en getoond hoe je als zorgverlener het gesprek aangaat over het uitzetten van de ICD. Er wordt tevens getoond hoe de ICD wordt uitgezet. 
 

Naar het materiaal


Licentie

Creative commons: by-nc-sa
 

Dit materiaal is door de projecten Pasemeco en/of Edupal (2020) en door de screeningscommissie Optimaliseren Onderwijs Palliatieve Zorg (O2PZ) (2021) aangemerkt als geschikt onderwijsmateriaal voor het initieel onderwijs en bij- en nascholing. 

Voor vragen, neem contact op met:
STIN (Stichting ICD dragers Nederland)
Laatst geactualiseerd: 4 november 2022
Niet gevonden wat je zocht?
Mail de redactie
Mail de redactie met jouw evenement, nieuws of tool waar anderen baat bij kunnen hebben. Suggesties of klachten over informatie zijn ook zeer welkom. Met jouw inbreng kunnen we Palliaweb verbeteren.