Expertisecentrum Euthanasie (website)
Onderwijsmateriaal

Expertisecentrum Euthanasie (website)

  • Aanbieder Expertisecentrum Euthanasie
  • Soort materiaal achtergrondmateriaal, website
  • Versie 2020
  • Opleiding geneeskunde-master (7), geneeskundig specialist niveau 8 (basis PZ), geneeskundig specialist niveau 8+ (gevorderd PZ), hbo verpleegkundige niveau 6, huisarts, mbo verpleegkundige niveau 4, specialist ouderengeneeskunde
  • CanMEDs rol zorgverlener | medisch handelen
  • Kosten nee
Contactpersoon
Anke van de Vegte IKNL (Integraal Kankercentrum Nederland)
Laatst geactualiseerd: 10 april 2021

Het expertisecentrum Euthanasie (voorheen Levenseindekliniek) deelt hun expertise met artsen en verpleegkundigen. Ze geven op deze website specialistische informatie over euthanasie en over wetgeving. Het ene verzoek is het andere niet. Wat komt er kijken bij het in behandeling nemen van een euthanasieverzoek in het algemeen, of bijvoorbeeld bij dementie? Welke richtlijnen en handreikingen zijn er? Het expertisecentrume informeert, geeft advies en begeleidt zowel arts als patiĆ«nt. 

Het materiaal op de website kan gebruikt worden voor discussies in de groep over euthanasie. Vooral als het gaat om de grenzen van wat mogelijk is of niet en bijzondere doelgroepen, zoals mensen met een psychiatrische aandoening.
 

Naar het materiaal
 

Dit materiaal is door de projecten Pasemeco en/of Edupal (2020) en door de screeningscommissie Optimaliseren Onderwijs Palliatieve Zorg (O2PZ) (2021) aangemerkt als geschikt onderwijsmateriaal voor het initieel onderwijs en bij- en nascholing. 

Contactpersoon
Anke van de Vegte IKNL (Integraal Kankercentrum Nederland)
Laatst geactualiseerd: 10 april 2021
Bied je onderwijsmateriaal aan
Vul op deze pagina de vereiste velden in om je aanbod in te dienen.