Bewust stoppen met eten en drinken (podcast)
Onderwijsmateriaal

Bewust stoppen met eten en drinken (podcast)

  • Aanbieder Hospice de Duinsche Hoeve
  • Soort materiaal achtergrondmateriaal, audiofragment
  • Versie 2022
  • Opleiding bachelor geneeskunde niveau 6, basisarts niveau 7, geestelijk verzorger, geneeskunde-master (7), geneeskundig specialist niveau 8 (basis PZ), geneeskundig specialist niveau 8+ (gevorderd PZ), hbo maatschappelijk werk en dienstverlening, hbo-verpleegkundige niveau 6, helpende zorg & welzijn niveau 2, huisarts, kaderarts palliatieve zorg, mbo-verpleegkundige niveau 4, physician assistant (7), praktijkondersteuner (4), psycholoog, specialist ouderengeneeskunde, verzorgende (IG) niveau 3, vpk. specialist (7), vrijwilligers palliatieve zorg
  • CanMEDs rol communicator | communiceren, samenwerkingspartner | samenwerken, zorgverlener | medisch handelen
  • Kosten nee
Voor vragen, neem contact op met:
Margot Verkuylen Hospice de Duinsche Hoeve
Laatst geactualiseerd: 20 oktober 2022

In deze podcast staat het persoonlijke verhaal van een gast uit hospice de Duinsche Hoeve centraal die de keuze heeft gemaakt om te stoppen met eten en drinken. Het doel was om de dood te versnellen. Huisarts Bregje van der Cour, verpleegkundig specialist i.o. Anita Timmermans en kaderarts palliatieve zorg Margot Verkuylen, vertellen over het gehele proces. Ook blikt een familielid terug en vertelt hoe zij het proces en de laatste dagen heeft ervaren.

In de podcastserie Hospice De Duinsche Hoeve staan persoonlijke verhalen en ervaringen over de laatste levensfase centraal. Documentairemaker Ellen van Kempen en hospice arts Margot Verkuylen onderzoeken thema's die in die laatste levensfase een rol spelen en die een grotere rol spelen dan op voorhand gedacht. Dat zijn thema's zoals 'eten en drinken' of 'pijn en verlichting'.

Leerdoelen  

De cursis leert over het proces van stoppen met eten en drinken met de bedoeling de dood te bespoedigen. De kennis komt vanuit een persoonlijk verhaal en vanuit de ervaring van zorgprofessionals. 
 

Naar het materiaal


Licentie

Creative commons: by-nc-nd 

Meer informatie

Ga voor de andere podcasts uit deze serie naar de website van Springcast.

Voor vragen, neem contact op met:
Margot Verkuylen Hospice de Duinsche Hoeve
Laatst geactualiseerd: 20 oktober 2022
Niet gevonden wat je zocht?
Mail de redactie
Mail de redactie met jouw evenement, nieuws of tool waar anderen baat bij kunnen hebben. Suggesties of klachten over informatie zijn ook zeer welkom. Met jouw inbreng kunnen we Palliaweb verbeteren.