Begeleid klinisch redeneren binnen de palliatieve zorg: de vier dimensies bij eindstadium mamacarcinoom (lesmateriaal)
Onderwijsmateriaal

Begeleid klinisch redeneren binnen de palliatieve zorg: de vier dimensies bij eindstadium mamacarcinoom (lesmateriaal)

  • Aanbieder Pasemeco
  • Soort materiaal casuïstiek
  • Versie 2020
  • Opleiding bachelor geneeskunde niveau 6, basisarts niveau 7, geneeskunde-master (7), geneeskundig specialist niveau 8 (basis PZ), geneeskundig specialist niveau 8+ (gevorderd PZ), hbo verpleegkundige niveau 6, physician assistant (7), post-hbo palliatieve zorg (6), vpk. specialist (7)
  • CanMEDs rol professional en kwaliteitsbevorderaar | professionaliteit, zorgverlener | medisch handelen
  • Kosten nee
Contactpersoon
Anke van de Vegte IKNL (Integraal Kankercentrum Nederland)
Laatst geactualiseerd: 30 september 2021

Dit onderwijsmateriaal biedt de mogelijkheid tot begeleid klinisch redeneren in de palliatieve zorg aan de hand van een casus over eindstadium mammacarcinoom. Hierbij komen de vier zorgdimensies aan bod.

Het onderwijsmateriaal bestaat uit een docentenhandleiding (antwoordenblad), een studentenversie en een Engelse versie van de casus. De casus kan individueel als zelfstudieopdracht worden gedaan, waarna in groepsverband of in een werkcollege de casus stapsgewijs wordt besproken aan de hand van het antwoordenblad.

Leerdoelen

  • De student kan de juiste zorg bepalen die de patiĆ«nt met eindstadium mammacarcinoom nodig heeft tijdens de verschillende fases van de palliatieve zorg door stapsgewijs klinisch beredeneren toe te passen aan de hand van de geschetste ziektebeelden, medicatie, het ziekteverloop en de levensverwachting
  • De student kan de vier zorgdimensies op verschillende momenten tijdens het zorgproces in kaart brengen, de problematiek samenvatten en het proactief beleid daarbij benoemen

 

Naar het materiaal
 

Licentie

Creatieve commons: by-nc


Dit materiaal is door de projecten Pasemeco en/of Edupal (2020) en door de screeningscommissie Optimaliseren Onderwijs Palliatieve Zorg (O2PZ) (2021) aangemerkt als geschikt onderwijsmateriaal voor het initieel onderwijs en bij- en nascholing. 

Contactpersoon
Anke van de Vegte IKNL (Integraal Kankercentrum Nederland)
Laatst geactualiseerd: 30 september 2021
Niet gevonden wat je zocht?
Mail de redactie
Mail de redactie met jouw evenement, jouw nieuws of een tool waar anderen (ook) baat bij kunnen hebben. 'Delen is vermenigvuldigen', zeggen ze wel eens. Maar ook suggesties of klachten over de vindbaarheid van informatie zijn zeer welkom. Met jouw inbreng kunnen we Palliaweb verbeteren.