Markering van de palliatieve fase (video)
Onderwijsmateriaal

Markering van de palliatieve fase (video)

  • Aanbieder PZNL
  • Soort materiaal achtergrondmateriaal, video of animatie
  • Versie 2019
  • Opleiding bachelor geneeskunde niveau 6, geneeskunde-master (7), hbo-verpleegkundige niveau 6, mbo-verpleegkundige niveau 4, physician assistant (7), post-hbo palliatieve zorg (6), vpk. specialist (7)
  • CanMEDs rol organisator | organisatie en leiderschap, zorgverlener | medisch handelen
  • Kosten nee
Voor vragen, neem contact op met:
Laatst geactualiseerd: 5 januari 2023

De animatiefilm Markering van de palliatieve fase is in mei 2019 ontwikkeld in opdracht van PZNL, in samenwerking met IKNL en dr. Yvonne M.P. Engels (Radboudumc). Deze film geeft een beknopte samenvatting van het markeren van de palliatieve fase. Het Kwaliteitskader palliatieve zorg Nederland heeft als basis gediend.

Deze film is te gebruiken als les- en trainingsmateriaal en kan getoond worden op bijeenkomsten. Bij het ontwikkelen van de film is de doelgroep hbo- en wo-studenten en deelnemers aan een basisscholing palliatieve zorg voor ogen gehouden.

In de film wordt de surprise question besproken. Deze vraag kan tevens aangeboden worden aan studenten in een coschap om hen meer bewust te maken van markeren van de palliatieve fase. Het filmpje vormt een korte en duidelijke manier om deze opdracht in te leiden.

Naar het materiaal


Licentie

Creative commons: by-nc-nd
 

Dit materiaal is door de projecten Pasemeco en/of Edupal (2020) en door de screeningscommissie Optimaliseren Onderwijs Palliatieve Zorg (O2PZ) (2021) aangemerkt als geschikt onderwijsmateriaal voor het initieel onderwijs en bij- en nascholing

Voor vragen, neem contact op met:
Laatst geactualiseerd: 5 januari 2023
Niet gevonden wat je zocht?
Mail de redactie
Mail de redactie met jouw evenement, nieuws of tool waar anderen baat bij kunnen hebben. Suggesties of klachten over informatie zijn ook zeer welkom. Met jouw inbreng kunnen we Palliaweb verbeteren.