Nieuws

Nieuws

Filteren
Instrumenten
Thema's
Ziekte en symptomen
Zorgaanbod
Zorgverleners
Zorgvragers
Gesignaleerd in de media #42
Nieuws30-10-2023
Periodiek op Palliaweb: een greep berichten uit de media die te maken hebben met palliatieve zorg. Dit keer onder meer: de toekomst van palliatieve zorg, een stichting voor euthanasie bij psychische aandoeningen en de ervaringen van een huisarts in opleiding.
Webinars herziene richtlijn Palliatieve Sedatie nu terug te kijken
Nieuws21-07-2022
In juni 2022 is de herziene richtlijn ‘Palliatieve sedatie’ verschenen. In twee landelijke webinars is besproken wat er is veranderd ten opzichte van de vorige richtlijn en hoe de aanbevelingen kunnen worden toegepast in de praktijk. Beide webinars zijn nu terug te zien.
Herziene richtlijn Palliatieve sedatie gelanceerd
Nieuws30-06-2022
De richtlijn Palliatieve sedatie is herzien. De nieuwe richtlijn is gebaseerd op de meest recente wetenschappelijke inzichten en ontwikkeld conform de wetenschappelijke methodologie.
Gesignaleerd in de media #27
Nieuws19-05-2022
Periodiek op Palliaweb: een greep berichten uit de media die te maken hebben met palliatieve zorg. Dit keer onder meer: CaRe Award proefschrift Hille Voss, invloed van kanker op seks niet makkelijk bespreekbaar voor arts, euthanasie met wilsverklaring.
Levomepromazine vergoed bij palliatieve sedatie en bij misselijkheid en braken in palliatieve fase
Nieuws10-01-2022
Levomepromazine (Nozinan) is per 1 januari opgenomen in het Geneesmiddelenvergoedingssysteem. Het middel nu wordt vergoed in de thuissituatie, op voorwaarde dat het wordt ingezet voor palliatieve sedatie of misselijkheid en braken.
Mail de redactie
Mail de redactie met jouw evenement, nieuws of tool waar anderen baat bij kunnen hebben. Suggesties of klachten over informatie zijn ook zeer welkom. Met jouw inbreng kunnen we Palliaweb verbeteren.