Nieuws

Nieuws

Filteren
Instrumenten
Thema's
Ziekte en symptomen
Zorgaanbod
Zorgverleners
Zorgvragers
Winnaars Jaarprijs Palliatieve Zorg 2023
Nieuws03-02-2023
De winnaars van de jaarprijzen Palliatieve Zorg Onderzoek 2023 en Palliatieve Zorg Impact 2023 zijn Amber Spijkers en Long Alliantie Nederland. De prijzen werden uitgereikt tijdens het 11de Amsterdam Symposium Palliatieve Zorg op 2 februari 2023.
Gesignaleerd in de media #35
Nieuws09-01-2023
Periodiek op Palliaweb: een greep berichten uit de media die te maken hebben met palliatieve zorg. Dit keer onder meer: het verpleeghuis als tijdelijk verblijf, vrijwilligers in de terminale fase, sterven voor gevorderden en spirituele zorg thuis.
Gesignaleerd in de media #30
Nieuws18-08-2022
Periodiek op Palliaweb: een greep berichten uit de media die te maken hebben met palliatieve zorg. Dit keer onder meer: tips om contact te maken met mensen met dementie, een docu en een film, het protocol palliatieve zorgplanning en ADL-zorg bij COPD.
Nieuwe toolbox voor passende palliatieve zorg bij COPD (LAN)
Nieuws13-12-2021
De Long Alliantie Nederland (LAN) ontwikkelde met stakeholders een online toolbox met achtergrondinformatie, handvatten en hulpmiddelen om palliatieve zorg te verlenen aan mensen met COPD en deze te implementeren in reguliere COPD-zorg.
Morfinebehandeling bij chronische kortademigheid bij gevorderde COPD leidt tot verbetering kwaliteit van leven
Nieuws01-11-2021
Een morfinebehandeling bij chronische kortademigheid bij mensen met gevorderde COPD leidt tot verbetering van de kwaliteit van leven. Het geeft bovendien geen ernstige bijwerkingen en is kosteneffectief, daarom zou lage dosis morfine altijd overwogen moeten worden bij patiënten met gevorderde COPD.
Herziene richtlijn ‘Palliatieve zorg bij COPD’ gereed
Nieuws16-09-2021
De herziene richtlijn 'Palliatieve zorg bij COPD' is gereed. In deze vernieuwde richtlijn staat multidisciplinair samenwerken centraal, waarbij nadrukkelijk een rol is weggelegd voor verpleegkundigen, verpleegkundig specialisten en physician assistants.
Gesignaleerd in de media #12
Nieuws26-08-2021
Periodiek op Palliaweb: een greep berichten uit de media die te maken hebben met palliatieve zorg. Dit keer: een boek over euthanasie, waardevolle inzichten naar aanleiding van het videoportret van Carla (patiënt met COPD) en ervaringen van een vrijwillig kok in een hospice.
Cindy van den Berg-Verberkt wint Jaarprijs Palliatieve Zorg Onderzoek
Nieuws09-11-2020
Cindy van den Berg-Verberkt werd op het Nationaal Congres Palliatieve Zorg uitgeroepen tot winnaar van de Jaarprijs Palliatieve Zorg Onderzoek. Ze kreeg de prijs voor haar publicatie ‘Effect of Sustained-Release Morphine for Refractory Breathlessness in Chronic Obstructive Pulmonary Disease on Health Status’.
Richtlijnen Pijn bij Kanker en Pijn bij gevorderde COPD en Hartfalen beschikbaar
Nieuws06-02-2020
De herziene richtlijn ‘Diagnostiek en behandeling van pijn bij patiënten met kanker’ is gereed. Daarnaast verschijnt ook een geheel nieuwe evidence-based richtlijn ‘Pijn bij patiënten met gevorderde stadia van COPD of hartfalen’.
Mail de redactie
Mail de redactie met jouw evenement, nieuws of tool waar anderen baat bij kunnen hebben. Suggesties of klachten over informatie zijn ook zeer welkom. Met jouw inbreng kunnen we Palliaweb verbeteren.