Nieuws

Nieuws

Filteren
Instrumenten
Organisatie van zorg
Thema's
Ziekte en symptomen
Ziektefasen
Zorgaanbod
Zorgverleners
Zorgvragers
Eerste subsidieronde voor projecten proactieve zorgplanning start 6 februari
Nieuws23-11-2022
De eerste ronde voor subsidieaanvragen voor kansrijke projecten binnen de palliatieve zorg start op 6 februari 2023. Organisaties kunnen maximaal € 35.000 subsidie aanvragen voor projecten over proactieve zorgplanning.
MantelzorgBalans: tool voor mantelzorgers van ongeneeslijk zieke naaste
Nieuws28-07-2021
Het zorgen voor een ongeneeslijk zieke naaste is een mooie, maar ook zware taak. Om mantelzorgers te helpen balans in het leven te krijgen of te houden, is de tool Mantelzorgbalans ontwikkeld.
Gesignaleerd in de media #7
Nieuws17-06-2021
Periodiek op Palliaweb: een greep berichten uit de media die te maken hebben met palliatieve zorg. Dit keer: een speciale poli voor ‘Primaire tumor onbekend’, de Dag van de levensvragen, meer over het project TAPA$ en het ZonMw-programma Palliantie. Meer dan zorg!.
ZonMw Parel voor project palliatieve zorg voor mensen met een verstandelijke beperking
Nieuws02-06-2021
Het project 'Advance care planning in de zorg voor mensen met een verstandelijke beperking' van Nivel en Koraal is door ZonMw beloond met een Parel.
Vervolg voor Programma 'Palliantie. Meer dan zorg!'
Nieuws04-02-2021
Het ministerie van VWS heeft goedkeuring verleend aan een vervolg van het programma Palliantie. Meer dan zorg! Met Palliantie II gaan zij door met het bundelen van opgedane kennis. En het (door)ontwikkelen, implementeren en opschalen van kansrijke resultaten uit de nog af te ronden projecten uit het eerste programma.
Hulpmiddel voor palliatieve zorg voor patiënten met hartfalen (I-HARP) gelanceerd
Nieuws28-09-2020
Mede door de onzekere prognose en het fluctuerende verloop van hartfalen wordt vaak onvoldoende tegemoetgekomen aan de palliatieve zorgbehoeften van hartpatiënten. De vandaag gelanceerde I-HARP helpt zorgverleners om deze behoeften bij patiënten tijdig te herkennen en richting te geven aan de benodigde zorg.
Uitkomsten Palliantie projecten op Palliaweb
Nieuws22-04-2020
ZonMw en PZNL werken samen aan het, voor een breed publiek, toegankelijk maken van de resultaten uit het programma 'Palliantie. Meer dan zorg'.
Mail de redactie
Mail de redactie met jouw evenement, nieuws of tool waar anderen baat bij kunnen hebben. Suggesties of klachten over informatie zijn ook zeer welkom. Met jouw inbreng kunnen we Palliaweb verbeteren.