Nieuws

Nieuws

Filteren
Organisatie van zorg
Thema's
Ziekte en symptomen
Ziektefasen
Zorgaanbod
Zorgverleners
Gezocht: verzorgenden en verpleegkundigen die tijdens de coronacrisis zijn uitgevallen
Nieuws18-06-2021
Op dit moment is er een wetenschappelijk onderzoek naar levenseindezorg in tijden van COVID-19. De onderzoekers zijn nog specifiek op zoek naar verzorgenden en verpleegkundigen die in deze tijd levenseinde zorg  hebben verleend en (tijdelijk) zijn uitgevallen door fysieke en/of mentale klachten.
Onderzoek naar de mate waarin burn-out voorkomt onder zorgprofessionals in de palliatieve zorg
Nieuws29-10-2020
​Burn-out onder zorgprofessionals krijgt de laatste jaren steeds meer aandacht en lijkt een groeiend probleem. Om zicht te krijgen op de mate waarin burn-out voorkomt onder zorgprofessionals die palliatieve zorg verlenen is een systematisch literatuur onderzoek gedaan.
Zorg voor zorgenden tijdens corona: ervaringen van een teamleider/verpleegkundige in een verpleeghuis
Nieuws23-07-2020
Jolanda is teamleider en verpleegkundige in een verpleeghuis met twee somatische afdelingen en twee afdelingen voor geriatrische revalidatie. Ze was net als teamleider gestart toen het huis werd overvallen door corona. Ze vertelt over haar ervaringen uit die periode.
Goed zorgen voor jezelf: ervaringen van een verpleegkundige
Nieuws17-06-2020
Om goed te kunnen zorgen voor een ander, moet je ook goed zorgen voor jezelf. Nu de piek van de coronacrisis achter ons ligt, ziekenhuisopnames blijven afnemen en bezoekregelingen zijn versoepeld, deelt een zorgprofessional hoe hij de afgelopen maanden heeft beleefd.
Mail de redactie
Mail de redactie met jouw evenement, jouw nieuws of een tool waar anderen (ook) baat bij kunnen hebben. 'Delen is vermenigvuldigen', zeggen ze wel eens. Maar ook suggesties of klachten over de vindbaarheid van informatie zijn zeer welkom. Met jouw inbreng kunnen we Palliaweb verbeteren.