Nieuws

Nieuws

Filteren
Organisatie van zorg
Thema's
Ziekte en symptomen
Ziektefasen
Zorgaanbod
Zorgverleners
Zorgvragers
Gesignaleerd in de media #50 
Nieuws19-03-2024
Periodiek op Palliaweb: een greep berichten uit de media die te maken hebben met palliatieve zorg. Dit keer onder meer over een online keuzehulp voor de best passende zorg en een Laatste Hulp-cursus. 
Ontwikkeling Kennisagenda Palliatieve Zorg van start!
Nieuws30-01-2023
Met het ontwikkelen van de kennisagenda PZ komt er een actueel en breed overzicht van voor de praktijk relevante onderzoeksvragen voor de verschillende domeinen uit het kwaliteitskader palliatieve zorg.
Janneke van Roij schrijft ‘Editor’s Choice’ bij studie naar seksualiteit en verbondenheid bij gevorderde kanker
Nieuws26-04-2022
Janneke van Roij, onderzoeker bij het IKNL, schrijft ‘Editor’s Choice’ bij studie naar seksualiteit en verbondenheid bij gevorderde kanker.
Gesignaleerd in de media #22
Nieuws04-02-2022
Periodiek op Palliaweb: een greep berichten uit de media die te maken hebben met palliatieve zorg. Dit keer: hoe de manier waarop mensen sterven is veranderd, de overbelasting van mantelzorgers, een specialist ouderengeneeskunde op de SEH en meer.
Kennissyntheses 'De evenwichtige zorgverlener' en 'Effectieve communicatie' beschikbaar
Nieuws16-11-2021
Er zijn twee nieuwe kennissyntheses gepubliceerd door stichting PALZON: 'Effectieve communicatie tussen zorgverlener en patiënt en naasten' en 'De evenwichtige zorgverlener'. Deze geven inzicht in de al beschikbare wetenschappelijke kennis in de respectievelijke onderwerpen, stellen relevante lacunes in kennis vast en doen aanbevelingen over hoe deze kennis verder aangevuld kan worden.
Gesignaleerd in de media #9
Nieuws15-07-2021
Periodiek op Palliaweb: een greep berichten uit de media die te maken hebben met palliatieve zorg. Dit keer: empathie als medicijn, wat wil een stervende patiënt nog horen en de veranderende doodswens van ouderen.
Een vergeten groep: jongvolwassenen met kanker (AYA's) met een slechte of onzekere prognose
Nieuws27-05-2021
Wat betekent de diagnose ‘ongeneeslijk ziek’ voor jong volwassen met kanker (AYA´s) in deze tijd waar steeds meer behandelmogelijkheden zijn? Onderzoekers beantwoorden die vraag met nieuw wetenschappelijk onderzoek naar deze 'verloren' groep.
Mail de redactie
Mail de redactie met jouw evenement, nieuws of tool waar anderen baat bij kunnen hebben. Suggesties of klachten over informatie zijn ook zeer welkom. Met jouw inbreng kunnen we Palliaweb verbeteren.