Nieuws

Nieuws

Filteren
Instrumenten
Organisatie van zorg
Thema's
Ziekte en symptomen
Ziektefasen
Zorgaanbod
Zorgverleners
Zorgvragers
Levomepromazine vergoed bij palliatieve sedatie en bij misselijkheid en braken in palliatieve fase
Nieuws10-01-2022
Levomepromazine (Nozinan) is per 1 januari opgenomen in het Geneesmiddelenvergoedingssysteem. Het middel nu wordt vergoed in de thuissituatie, op voorwaarde dat het wordt ingezet voor palliatieve sedatie of misselijkheid en braken.
Gesignaleerd in de media #15
Nieuws07-10-2021
Periodiek op Palliaweb: een greep berichten uit de media die te maken hebben met palliatieve zorg. Dit keer: de zorginfarct in de wijk, waardigheid van leven bij lijden, 200 afleveringen De Kist en de waarde van verpleegkundige voor een medisch specialist.
Gesignaleerd in de media #13
Nieuws09-09-2021
Periodiek op Palliaweb: een greep berichten uit de media die te maken hebben met palliatieve zorg. Dit keer: twee columns van huisartsen over terminale palliatieve zorg, tips voor dagbesteding van mensen met dementie en lof voor stagiaires in de zorg.
Problemen bij het bestellen van hulpmiddelen voor goede palliatieve zorg? Tip vanuit het Praktijkteam
Nieuws27-08-2021
Het bestellen van hulpmiddelen om goede palliatieve zorg te kunnen verlenen loopt niet altijd even soepel. Dit leidt vaak tot frustratie en tijdsverspilling. Het Praktijkteam palliatieve zorg tipt de meeste efficiënte en effectieve route voor het bestellen van hulpmiddelen.
Wat betekent de afschaffing van de terminaliteitsverklaring voor zorgverleners?
Nieuws17-12-2019
Per november 2019 is het in de meeste situaties niet meer nodig om een terminaliteitsverklaring te gebruiken. Dat hebben verschillende partijen uit de zorg en het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) afgesproken.
Praktijkteam VWS succesvol; blijf melden
Nieuws24-04-2019
Zorgverleners en hun organisaties kunnen knelpunten rondom beleid en financiering van palliatieve zorg melden bij het Praktijkteam Palliatieve Zorg.
Blijf melden aan het Praktijkteam palliatieve zorg
Nieuws25-02-2019
De directie Langdurige Zorg van VWS heeft een intern onderzoek laten verrichten om de ‘Ontwikkelagenda” van 2 jaar geleden te evalueren; kort maar krachtig: hoe leggen we als VWS de verbinding met de maatschappij. Praktijkteams zijn daar een onderdeel van.
Praktijkteam bezoekt de netwerken Limburg
Nieuws27-11-2018
Els Knapen doet verslag van het bezoek van Fred Lafeber en een delegatie van het Praktijkteam, die op 23 oktober 2018 op uitnodiging van Els een bezoek brachten aan het Zuiden van Nederland.
Praktijkteam - transmuraal zorgpad
Nieuws30-05-2018
Het praktijkteam was 17 mei 2018 te gast bij het Netwerk Palliatieve Zorg Oost-Veluwe. Het transmurale zorgpad – gestart in januari 2018 – werd door diverse netwerkleden en consulenten toegelicht.
Mail de redactie
Mail de redactie met jouw evenement, nieuws of tool waar anderen baat bij kunnen hebben. Suggesties of klachten over informatie zijn ook zeer welkom. Met jouw inbreng kunnen we Palliaweb verbeteren.