Maak kennis met de sprekers tijdens Connecting Communities: Judith Rietjens
Nieuws12 juni 2024
Nieuws

Maak kennis met de sprekers tijdens Connecting Communities: Judith Rietjens

Nieuws 12 juni 2024

 
Deze week laten we je kennis maken met Judith Rietjens.   

'Onze zorg loopt vast en dit betekent dat van mensen die ongeneeslijk ziek zijn steeds meer eigen regie wordt verwacht. Die zorg hebben we echter zó complex gemaakt, dat een individu daar maar een klein deel van kan overzien. Ontwerpende wetenschappers bieden nieuwe methodes, die snel, creatief en innovatief oplossingen kunnen vinden voor dit soort 'wicked problems', vertelt Judith Rietjens. 

Judith schreef, in de aanloop naar haar lezing op 26 juni, het blog Samenredzaamheid: van fossiele frames naar nieuwe toekomsten. Lees het hele blog van Judith Rietjens en laat je alvast inspireren.

Industrieel Ontwerpen 

In haar lezing gaat Judith op 26 juni dieper in op dit wicked problem en laat ze zien hoe ze met nieuwe inzichten en werkwijzen van ontwerpers van faculteit Industrieel Ontwerpen van de TU Delft zoekt naar oplossingen. ‘Ontwerpers maken vaart en kijken naar de toekomst’, weet ze. Judith laat zien hoe ontwerpers met methodes van realistische verbeelding en Journey Mapping gebruiken om nieuwe toekomsten van samenredzaamheid te schetsen of zorgpaden in beeld te brengen.  

Hoogleraar ‘Design for Public Health’  

Judith Rietjens werkt als hoogleraar ‘Design for Public Health’ aan de faculteit Industrieel Ontwerpen van de TU Delft en aan de afdeling Maatschappelijke Gezondheidszorg van het Erasmus MC. Haar onderzoek en onderwijs richt zich op persoonsgerichte zorg, in het bijzonder voor mensen die ongeneeslijk ziek zijn. 

Laat je inspireren  

Ben je professional in de zorg, een welzijnsorganisatie of de gemeente? Wil je meer samenwerken, inspiratie opdoen en meer weten over de sociale benadering? Of ben je vrijwilliger, mantelzorger, ervaringsdeskundige of gewoon geïnteresseerd in deze onderwerpen? Ontmoet inspirerende sprekers, ontdek nieuwe initiatieven en voorbeelden uit de praktijk, ontdek wat je daarvan kunt leren en praat mee.   

Meld je aan  

Meld je nu aan voor Connecting Communities, hét congres over de sociale benadering palliatieve zorg. Woensdagmiddag 26 juni van 12.30-17.00 uur in het Beatrixtheater van de Jaarbeurs Utrecht.   

Stuur deze link ook door naar jouw collega’s en attendeer geïnteresseerden uit jouw netwerk op het congres.   

Accreditatie  

Accreditatie is aangevraagd bij SKGV en Registerplein. Accreditatie van 4 punten is toegekend door ABAN, V&VN, VSR en NVvPO. 

Dit congres wordt georganiseerd door Agora, Carend en PZNL/NPPZ II.    

 

  

Laatst geactualiseerd: 12 juni 2024
Niet gevonden wat je zocht?
Mail de redactie
Mail de redactie met jouw evenement, nieuws of tool waar anderen baat bij kunnen hebben. Suggesties of klachten over informatie zijn ook zeer welkom. Met jouw inbreng kunnen we Palliaweb verbeteren.