Knelpuntenenquête misselijkheid en braken in de palliatieve fase
Nieuws17 juli 2024
Nieuws

Knelpuntenenquête misselijkheid en braken in de palliatieve fase

Nieuws 17 juli 2024

Misselijkheid treedt op bij 31 procent en braken bij 20 procent van de patiënten in een vergevorderd stadium van kanker. Daarnaast treden gebrek aan eetlust (53 procent) en snelle verzadiging (23 procent) relatief vaak op. Misselijkheid treedt op bij 25 procent van de patiënten met hartfalen en bij 4 procent van de patiënten met COPD in het laatste jaar voor het overlijden. 

Herziening huidige richtlijn 

Om de herziene richtlijn ‘Misselijkheid en Braken in de palliatieve fase' zoveel mogelijk aan te laten sluiten op de praktijk vragen we zorgverleners welke knelpunten in de praktijk worden ervaren rondom misselijkheid en braken in de palliatieve fase. De belangrijkste knelpunten worden in de richtlijnen uitgewerkt. De multidisciplinaire richtlijn wordt herzien onder voorzitterschap van dr. Filip de Vos, internist-oncoloog.  

Knelpuntenenquête  

Om de knelpunten te verzamelen vragen wij je deze knelpuntenenquête in te vullen. In deze enquête geef je aan welke knelpunten bij misselijkheid en braken in de palliatieve fase voor jou het meest spelen. Daarnaast kun je andere knelpunten in de palliatieve zorg voor misselijkheid en braken aangeven. De belangrijkste knelpunten worden in de richtlijn uitgewerkt.  

Het invullen van de vragenlijst duurt ongeveer tien minuten en kan tot uiterlijk 2 september 2024. Heb je hulp nodig bij het invullen? Neem dan contact op met procesbegeleider Inge van Trigt, i.vantrigt@pznl.nl.  

Stichting PZNL verzorgt de procesbegeleiding.  

We danken je voor jouw bijdrage! Samen werken we aan betere zorg! 

 

Voor vragen, neem contact op met:
Laatst geactualiseerd: 17 juli 2024
Niet gevonden wat je zocht?
Mail de redactie
Mail de redactie met jouw evenement, nieuws of tool waar anderen baat bij kunnen hebben. Suggesties of klachten over informatie zijn ook zeer welkom. Met jouw inbreng kunnen we Palliaweb verbeteren.