Publicatie Handreiking Goede cliëntvertegenwoordiging
Nieuws15 mei 2024
Nieuws

Publicatie Handreiking Goede cliëntvertegenwoordiging

Nieuws 15 mei 2024

Als een cliënt zelf geen weloverwogen beslissingen kan nemen, komt de cliëntvertegenwoordiger in beeld. Maar wat is een cliëntvertegenwoordiger? En welke taken en verantwoordelijkheden horen bij deze rol? Wat mogen vertegenwoordiger, cliënt en zorgverlener van elkaar verwachten?

Deze vragen staan centraal in de handreiking ‘Goede cliëntvertegenwoordiging’. Ook biedt de handreiking praktische adviezen en praktijkvoorbeelden.

Voor wie?

De handreiking is ontwikkeld voor zorgverleners die te maken hebben met cliënten die niet of onvoldoende in staat zijn de gevolgen van beslissingen over zorg of behandeling te overzien. Er is ook een versie gemaakt voor cliënten en hun naasten. 

Vilans heeft deze handreiking opgesteld in samenwerking met KNMG, Mentorschap Nederland, Patiëntenfederatie Nederland, Raad op Maat en V&VN, en het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) heeft dit project gefaciliteerd.

Downloads

Handreiking Goede cliëntvertegenwoordiging voor zorgverleners
Goede cliëntvertegenwoordiging - versie voor cliënten en hun naasten

Laatst geactualiseerd: 15 mei 2024
Niet gevonden wat je zocht?
Mail de redactie
Mail de redactie met jouw evenement, nieuws of tool waar anderen baat bij kunnen hebben. Suggesties of klachten over informatie zijn ook zeer welkom. Met jouw inbreng kunnen we Palliaweb verbeteren.