Gesignaleerd in de media #65
Nieuws16 oktober 2024
Nieuws

Gesignaleerd in de media #65

Nieuws 16 oktober 2024

Brandbrief KWF en AVL: kankerzorg in neerwaartse spiraal door bezuinigingen 

De voorgestelde bezuinigingen op hoger onderwijs en wetenschap van het kabinet vormen een serieus risico voor de behandeling en overlevingskansen van de kankerpatiënten van morgen. Daarvoor waarschuwen academische ziekenhuizen, het AVL, KWF, IKNL, patiëntenorganisaties en universiteiten in een brandbrief aan de vaste Kamercommissies voor VWS en OCW. Lees meer op Skipr.

Belang van palliatieve zorg: 'Ik hoop dat het toegankelijker wordt' 

Palliatieve zorg is een zorg voor later, denken veel artsen én patiënten. Iedereen die weet dat hij of zij niet meer beter wordt, zou toegang moeten hebben tot deze zorg, maar de inzet ervan is niet altijd even makkelijk. LINDA. spreekt Manon Boddaert, arts palliatieve geneeskunde en medisch adviseur palliatieve zorg bij het LUMC en Jacqueline*, verpleegkundige in een verpleeghuis. 

Podcast over Kinderpalliatieve zorg 

Wat voor invloed heeft een ongeneeslijke ziekte op het gezin? Hoe betrek je kinderen in dit proces en wat zijn valkuilen? Tanja van Roosmalen, verlies- en rouwtherapeut neemt ons mee in de do's en dont's. Hoe bekrachtig je als zorgverleners families en wat moet je juist niet doen? En hoe betrek je kinderen als het sterven nadert? Luister naar de podcast van Carend.  

‘Wat belangrijk is voor kind en ouders, zit altijd in ons achterhoofd’

‘Mensen denken bij kinderpalliatieve zorg vaak aan zorg in de laatste levensfase, maar het is meer dan dat’, zegt kinderarts Carine van Capelle. Het is de Week van de Palliatieve Zorg. In het leven geroepen om ook de palliatieve zorg voor kinderen eens extra onder de aandacht te brengen. Lees meer ‘Wat belangrijk is voor kind en ouders, zit altijd in ons achterhoofd’. Lees het bericht op de website van het ErasmusMC

Dieren op bezoek in ziekenhuis: de behoefte is er, maar nog veel beren op de weg 

Patiënten in het ziekenhuis missen veel. Vrienden en familie kunnen nog op bezoek komen, maar je eigen huisdier mag niet mee. Terwijl zo'n dier juist tijdens ziekte veel troost kan bieden. Ziekenhuizen snappen dat er een behoefte is, maar zo'n bezoek heeft wel wat voeten in de aarde, ontdekten ze bij VieCuri in Venlo

Laatst geactualiseerd: 16 oktober 2024
Niet gevonden wat je zocht?
Mail de redactie
Mail de redactie met jouw evenement, nieuws of tool waar anderen baat bij kunnen hebben. Suggesties of klachten over informatie zijn ook zeer welkom. Met jouw inbreng kunnen we Palliaweb verbeteren.