Gesignaleerd in de media #62
Nieuws4 september 2024
Nieuws

Gesignaleerd in de media #62

Nieuws 4 september 2024

Groot tekort hospicebedden: 'Goede plek vinden om te sterven wordt echt een probleem'

7.500 mensen die vorig jaar in een hospice wilden overlijden, konden daar geen bed krijgen. En het beddentekort gaat alleen maar verder oplopen, verwachten de Associatie Hospicezorg Nederland (AHzN) en longarts Sander de Hosson. Lees meer.

Hospice Bloemendaal komt er definitief niet, ondanks veel steun vanuit politiek en dorp

De familie van de overleden projectontwikkelaar Theo Eichholtz blijft bij het besluit om af te zien van het beschikbaar stellen van de villa aan Hospice Haarlem en Omstreken. In de buurt was weerstand tegen het plan om een hospice in het huis aan de Midden Duin en Daalseweg op te starten. De politiek steunde de komst, maar tevergeefs. Bekijk het nieuwsbericht.

Kritisch blijven op onze kritische blik

Is een nieuwe heup nog wel zinvol en of wenselijk? Moeten we die chemotherapie nog wel geven? En niet alleen omdat wij als zorgverlener daar een professionele mening over hebben, maar juist omdat het soms totaal niet aansluit bij de wensen en verwachtingen van de patiƫnt. Lees de blog van Arianne Beckers - Bruls.

De mooiste vraag 

Een mens is zoveel meer dan een uitslag. Mijn vader kent zijn hele dossier. PSA, hormonen, ijzer en ga zo maar door. Meneer Schlikker is een cijferreeks. Maar meneer Schlikker is ook mijn beste vriend. Mijn paps die ik zo graag op zijn door chemo inmiddels kale bolletje kus. De uitbundige opa van mijn kinderen. Lees de column van Roos Schlikker in Arts en Auto.

In dit jongerenhospice zijn ze vooral bezig met leven

Er zijn bijna tweehonderd hospices in Nederland, maar er is er maar eentje voor jongeren. Want, ja: ook jongeren gaan dood. ‘Maar voordat ze dat doen, willen ze ook nog gewoon naar de kroeg kunnen.’
Luister naar de podcast Lisanne van Sadelhoff.

Laatst geactualiseerd: 4 september 2024
Niet gevonden wat je zocht?
Mail de redactie
Mail de redactie met jouw evenement, nieuws of tool waar anderen baat bij kunnen hebben. Suggesties of klachten over informatie zijn ook zeer welkom. Met jouw inbreng kunnen we Palliaweb verbeteren.