Gesignaleerd in de media #46
Nieuws24 januari 2024
Nieuws

Gesignaleerd in de media #46

Nieuws 24 januari 2024

Podcast Leven met uitgezaaide longkanker

Hoe leef je met uitgezaaide (long)kanker, grote onzekerheid over de toekomst en met de dood voor ogen? De podcastserie ‘Over Leven met Uitgezaaide Longkanker’ geeft een eerlijke en persoonlijke kijk op (over)leven met zo’n ernstige ziekte door de ogen van psychiater Joost Stolker (1965). De podcast is bedoeld voor lotgenoten en hun naasten, maar ook voor mensen die werken in de medische zorg. Luister naar 'Leven met uitgezaaide longkanker'.

Tiende seizoen Over mijn lijk begonnen

In het tiende seizoen van Over Mijn Lijk ontmoet Tim Hofman vijf jonge mensen die ongeneeslijk ziek zijn en alles uit de laatste fase van hun leven proberen te halen. Op Overpalliatievezorg,nl lees je na elke aflevering een blog met meer informatie over de thema's die dan aan bod komen. Ga naar de blogs.

'Betaal artsen om niets te doen'

'De nieuwe regering moet terughoudend medisch handelen in de laatste levensfase stimuleren. Het budget voor medische ingrepen bij ouderen moet omlaag en er moet meer geld naar thuiszorg, wijkverpleging en ondersteuning van mantelzorg. (…) Als artsen samen met de patiënt besluiten af te zien van (dure) medische zorg of als er een palliatief team betrokken is, moet die tijd volledig declarabel zijn.' Lees de blog van Cassandra Zuketto in Medisch Contact.

Herman Koch schrijft boek over zijn ongeneeslijke ziekte 

In januari verscheen Ga je erover schrijven?, het boek van Herman Koch over zijn ongeneeslijke ziekte. In het boek legt Koch uit waarom hij zijn ziekte, prostaatkanker, vier jaar lang heeft stilgehouden voor de buitenwereld en waarom hij later heeft besloten er toch over te schrijven. Lees meer.

Laatst geactualiseerd: 24 januari 2024
Niet gevonden wat je zocht?
Mail de redactie
Mail de redactie met jouw evenement, nieuws of tool waar anderen baat bij kunnen hebben. Suggesties of klachten over informatie zijn ook zeer welkom. Met jouw inbreng kunnen we Palliaweb verbeteren.