Maak kennis met de sprekers tijdens Connecting Communities: Marcel Canoy
Nieuws14 juni 2024
Nieuws

Maak kennis met de sprekers tijdens Connecting Communities: Marcel Canoy

Nieuws 14 juni 2024

Deze keer laten we je kennis maken met Marcel Canoy.    

‘Waarom lukt het bij hospices zo goed om informele en formele zorg goed met elkaar te laten samenwerken, terwijl het daarbuiten zo stroef verloopt soms?’ Deze vraagt stelt Marcel Canoy n zijn opiniestuk 'Hospice als inspiratie voor ontzorgen' in Medisch Contact.  

De filosofie en opzet van hospices is toepasbaar op meer onderdelen van het leven van kwetsbare burgers, betoogt hij. ‘Voor veel kwetsbare burgers die niet terminaal zijn, geldt dat er niet zozeer zorg nodig is, maar kwaliteit van leven. Dat eigen keuzes heel belangrijk zijn, vrijwilligers ingezet kunnen worden en zingeving van groot belang is.’ Dat dat echt mogelijk is, laten de vele mooie voorbeelden van zorgzame buurten zien, meent hij.  
 
Onder de titel ‘Haast geboden voor zorgzame buurten’ verzorgt Marcel Canoy op 26 juni een lezing tijdens ‘Connecting Communities Hét congres over de sociale benadering palliatieve zorg’ van Agora, Carend en Stichting PZNL. Volgens hem vormen zorgzame buurten een oplossing voor de opgave van de dubbele vergrijzing en de krappe arbeidsmarkt – zonder dat er verliezers zijn.  

Marcel Canoy is gezondheidseconoom, opiniemaker en columnist. 

Laat je inspireren  

Ben je professional in de zorg, een welzijnsorganisatie of de gemeente? Wil je meer samenwerken, inspiratie opdoen en meer weten over de sociale benadering? Of ben je vrijwilliger, mantelzorger, ervaringsdeskundige of gewoon geïnteresseerd in deze onderwerpen? Ontmoet inspirerende sprekers, ontdek nieuwe initiatieven en voorbeelden uit de praktijk, ontdek wat je daarvan kunt leren en praat mee.   

Meld je aan  

Meld je nu aan voor Connecting Communities, hét congres over de sociale benadering palliatieve zorg. Woensdagmiddag 26 juni van 12.30-17.00 uur in het Beatrixtheater van de Jaarbeurs Utrecht.   

Stuur deze link ook door naar jouw collega’s en attendeer geïnteresseerden uit jouw netwerk op het congres.   

Accreditatie  

Accreditatie is aangevraagd bij SKGV en Registerplein. Accreditatie van 4 punten is toegekend door ABAN, V&VN, VSR en NVvPO. 

Dit congres wordt georganiseerd door Agora, Carend en PZNL/NPPZ II.    

 

  

Laatst geactualiseerd: 14 juni 2024
Niet gevonden wat je zocht?
Mail de redactie
Mail de redactie met jouw evenement, nieuws of tool waar anderen baat bij kunnen hebben. Suggesties of klachten over informatie zijn ook zeer welkom. Met jouw inbreng kunnen we Palliaweb verbeteren.