Maak kennis met de sprekers tijdens Connecting Communities: Tamimount Kaddouri en Marieke Groot
Nieuws19 juni 2024
Nieuws

Maak kennis met de sprekers tijdens Connecting Communities: Tamimount Kaddouri en Marieke Groot

Nieuws 19 juni 2024


Deze week laten we je alvast kennis maken met Tamimount Kaddouri en Marieke Groot.

Tamimount Kaddouri 

‘Het is mijn leven en mijn dood. Daar wil ik wat over te zeggen hebben.’ 

Ervaringsdeskundige Tamimount (Tami) Kaddouri ervaart dat er veel voor patiënten besloten wordt, zonder hen te betrekken en te vragen wat zij belangrijk vinden. ‘Soms lijkt het of instanties mij niet zien als individu, maar als een ziekte. Maar ik ben niet de ziekte die binnenwandelt. Ik ben een mens, met een verhaal. Ik ben het vertrekpunt.’ 

Tami verzorgt 26 juni, samen met Wies Wagenaar en het buurtteam, een lezing tijdens ‘Connecting Communities, hét congres over de sociale benadering palliatieve zorg’ van Agora, Carend en Stichting PZNL. Ze brengt het perspectief van de patiënt in en laat op soms onthutsende wijze zien hoe dit perspectief vaak ondergesneeuwd raakt door regels, protocollen, stroomschema’s en afvinklijstjes en hoe het beter kan. 

Tami (40) is getrouwd en moeder van twee kinderen (9 en 11 jaar oud). Ze heeft uitgezaaide borstkanker en ondergaat palliatieve behandelingen. Als ervaringsdeskundige is ze actief voor het Netwerk Palliatieve Zorg Amsterdam, waar ze Wies Wagenaar leerde kennen. Ze denkt op professioneel niveau mee in het in het Ervaringsdeskundigenpanel, dat vanuit vier perspectieven kijkt naar zorg en ondersteuning: patiënt, partner, nabestaande. Lees de         blog van Tami Kaddouri.

Marieke Groot 

‘Zorgzame samenlevingen hebben de toekomst en zijn onmisbaar om ook in de laatste levensfase en rondom het levenseinde de zorg en ondersteuning toekomstbestendig te maken.’ 

Dat stelt Marieke Groot, l, in haar column 'It takes a village' in voorbereiding op haar gelijknamige lezing tijdens het congres Connecting Communities.  

Marieke Groot is lector Persoonsgerichte (Palliatieve) Zorg. Lees haar column.

Op woensdag 26 juni ontmoet je ook andere inspirerende pioniers en deskundigen: Wies Wagenaar, Marcel Canoy, Sander de Hosson, Marieke Groot, Iris van Bennekom, Tamimount Kaddouri en Pieter Hilhorst. Ontdek nieuwe initiatieven en voorbeelden uit de praktijk, ontdek wat je daarvan kunt leren en praat mee.    

Laat je inspireren  

Ben je professional in de zorg, een welzijnsorganisatie of de gemeente? Wil je meer samenwerken, inspiratie opdoen en meer weten over de sociale benadering? Of ben je vrijwilliger, mantelzorger, ervaringsdeskundige of gewoon geïnteresseerd in deze onderwerpen? Ontmoet inspirerende sprekers, ontdek nieuwe initiatieven en voorbeelden uit de praktijk, ontdek wat je daarvan kunt leren en praat mee.   

Meld je aan  

Meld je nu aan voor Connecting Communities, hét congres over de sociale benadering palliatieve zorg. Woensdagmiddag 26 juni van 12.30-17.00 uur in het Beatrixtheater van de Jaarbeurs Utrecht.   

Stuur deze link ook door naar jouw collega’s en attendeer geïnteresseerden uit jouw netwerk op het congres.   

Accreditatie  

Accreditatie is aangevraagd bij SKGV en Registerplein. Accreditatie van 4 punten is toegekend door ABAN, V&VN, VSR en NVvPO. 

Dit congres wordt georganiseerd door Agora, Carend en PZNL/NPPZ II.    

Laatst geactualiseerd: 19 juni 2024
Niet gevonden wat je zocht?
Mail de redactie
Mail de redactie met jouw evenement, nieuws of tool waar anderen baat bij kunnen hebben. Suggesties of klachten over informatie zijn ook zeer welkom. Met jouw inbreng kunnen we Palliaweb verbeteren.