Nieuw stappenplan voor opzetten hospice
Nieuws7 februari 2023
Nieuws

Nieuw stappenplan voor opzetten hospice

Nieuws 7 februari 2023

Er is een nieuwe versie van het Stappenplan voor het opzetten van een hospice ontwikkeld door VPTZ Nederland. Het stappenplan geeft onder andere informatie over huisvesting, financiering en het vinden van draagvlak bij het opzetten van een hospice. Ook vinden initiatiefnemers van nieuwe hospices er achtergrondinformatie en formats. 

Samenwerking in de palliatieve zorg

Rosa Draaisma, een van de opstellers van het stappenplan, benadrukt dat samenwerking met andere organisaties belangrijk is: 'Goede zorg verlenen aan mensen in de laatste levensfase kan alleen in nauwe samenwerking met andere organisaties. Daarom adviseren we: zoek van meet af aan contact met relevante partners.'

Meer informatie

Het stappenplan is verkrijgbaar op aanvraag op de website van VPTZ Nederland. Initiatiefnemers van nieuwe hospices kunnen bij VPTZ Nederland terecht voor advies.

Voor vragen, neem contact op met:
Rosa Draaisma VPTZ (Vrijwilligers Palliatieve Terminale Zorg) Nederland)
Laatst geactualiseerd: 7 februari 2023
Niet gevonden wat je zocht?
Mail de redactie
Mail de redactie met jouw evenement, nieuws of tool waar anderen baat bij kunnen hebben. Suggesties of klachten over informatie zijn ook zeer welkom. Met jouw inbreng kunnen we Palliaweb verbeteren.