Gesignaleerd in de media #44
Nieuws27 november 2023
Nieuws

Gesignaleerd in de media #44

Nieuws 27 november 2023

Tumor bij sommige kankertypen minder vaak bestreden bij vrouwen

Mannen met een bepaald type kanker krijgen vaker dan vrouwen een behandeling die is gericht op het verkleinen van de tumor. Bij vrouwelijke patiĆ«nten richt de behandeling zich vaker op pijnbestrijding en andere vormen van vermindering van de klachten. Dat schrijft het NOS in het volgende nieuwsartikel. Integraal Kankercentrum Nederland (IKNL) wil dat wordt uitgezocht hoe dat komt. 

Evi Hanssen schreef een boek over het verlies van haar moeder. ‘Ik sta veel meer stil bij de schoonheid van het leven’

Presentatrice Evi Hanssen (44) verloor op 14 maart haar moeder aan de gevolgen van borstkanker met uitzaaiingen in de lever in botten. Hun gezamenlijke terugblikken op het leven en haar ervaringen rondom het afscheid verzamelde ze in het openhartige boek 'Traag naar de hemel'. Meer over haar boek lees je hier.

Praat met elkaar over doodgaan

In deTheologencolumn opent Alexander Noordijk de week met een reflectie op de dood in onze cultuur. Houden we die niet te veel op afstand? Lees hier de volledige column.

Huisarts komt met simpele oplossing voor bureaucratie rond overlijden: 'Veilig gevoel'

Mensen die in de laatste fase van hun leven zijn, krijgen vaak thuis palliatieve zorg. Maar zij – en hun naasten – lopen geregeld tegen praktische problemen aan. Zo zijn medische hulpmiddelen en pijnstillers vaak niet snel genoeg beschikbaar. Huisarts Laurens van Ede bedacht een oplossing: de palliakit. En die is inmiddels op steeds meer plekken in het land beschikbaar. Je leest meer over de palliakit in dit artikel op RTL Nieuws.

 

 

Voor vragen, neem contact op met:
Redactie Palliaweb PZNL
Laatst geactualiseerd: 27 november 2023
Niet gevonden wat je zocht?
Mail de redactie
Mail de redactie met jouw evenement, nieuws of tool waar anderen baat bij kunnen hebben. Suggesties of klachten over informatie zijn ook zeer welkom. Met jouw inbreng kunnen we Palliaweb verbeteren.