Gesignaleerd in de media #43
Nieuws16 november 2023
Nieuws

Gesignaleerd in de media #43

Nieuws 16 november 2023

Het levenseinde verkiezingsdebat: we moeten méér dan praten over het levenseinde

Op 10 november 2023 werd het Levenseinde Verkiezingsdebat georganiseerd door de Nederlandse Vereniging voor een Vrijwillig Levenseinde (NVVE), seniorenorganisatie KBO-PCOB en het Humanistisch Verbond. Uit dit Verkiezinsdebat bleek dat politieke partijen verschillende denken over wat kan en mag in de laatste levensfase, onder meer over de vraag of euthanasie tot de mogelijkheden moet behoren. Over één ding zijn ze het wel eens: er moet veel meer gesproken worden over het levenseinde en wat daarbij allemaal komt kijken. Het volledige artikel lees je hier op de website van NVVE.

Terugblik informatiebijeenkomst palliatieve zorg

Verspreid over de regio Den Haag worden er in november 5-tal informatiebijeenkomsten palliatieve zorg voor zorgverleners aangeboden. In dit artikel op transmuralezorg.nl wordt teruggeblikt op de eerste drie bijeenkomst die inmiddels hebben plaatsgevonden: donderdag 2 november locatie HagaZiekenhuis, Dinsdag 7 november online en maandag 13 november locatie Vliethuys.

Met mijn handen op mijn rug

Anneke Baltussen is praktijkhoudend huisarts in Nijmegen. In deze blog vertelt ze over een recente ervaring met de dood: ''De term ‘leuk’ zou ik zelf niet gebruikt hebben, maar hoe mooi, en ook bijzonder, is het om zo’n stervensproces te mogen begeleiden. Of liever gezegd te aanschouwen. Met mijn handen op mijn rug.'' 

Voor vragen, neem contact op met:
Redactie Palliaweb PZNL
Laatst geactualiseerd: 16 november 2023
Niet gevonden wat je zocht?
Mail de redactie
Mail de redactie met jouw evenement, nieuws of tool waar anderen baat bij kunnen hebben. Suggesties of klachten over informatie zijn ook zeer welkom. Met jouw inbreng kunnen we Palliaweb verbeteren.