De tijd van je leven: hoe leef je met de aangekondigde dood?
Nieuws26 juni 2023
Nieuws

De tijd van je leven: hoe leef je met de aangekondigde dood?

Nieuws 26 juni 2023

Willemijn Veenhoven gaat in de NPO Radio 1 aflevering 'De tijd van leven: hoe leef je met de aangekondigde dood' op zaterdag 17 juni in gesprek met Longarts Sander de Hosson. 

Hoe goed heb ik het nog?

Elk jaar gaan er in Nederland ongeveer 180 duizend mensen dood. Bij 70 procent daarvan is het, door ziekte, een aangekondigde dood. Deze mensen weten dus dat hun leven afloopt. Tóch wordt er maar weinig gesproken over de tijd tussen de diagnose 'ongeneeslijk ziek' en het sterven. En dat moet anders, vindt longarts Sander de Hosson. Hij schreef het boek 'Leven toevoegen aan de dagen'. In plaats van 'hoelang heb ik nog?' zou het vaker moeten gaan om de vraag 'hoe goed heb ik nog'. De Hosson vertelt hoe hij, samen met zijn patiënten, deze lastige afweging maakt. De aflevering is hier te beluisteren.

Leven toevoegen aan de dagen

Het boek Leven toevoegen aan de dagen. Van slechtnieuwsgesprek tot laatste adem en rouw – hoe een stervensproces verloopt van Sander de Hosson en Els Quaegebeur is onder meer via de uitgeverij te bestellen. Wil je een voorpublicatie lezen? Carend schreef de twee voorpublicaties:

 

Voor vragen, neem contact op met:
Redactie Palliaweb PZNL
Laatst geactualiseerd: 26 juni 2023
Niet gevonden wat je zocht?
Mail de redactie
Mail de redactie met jouw evenement, nieuws of tool waar anderen baat bij kunnen hebben. Suggesties of klachten over informatie zijn ook zeer welkom. Met jouw inbreng kunnen we Palliaweb verbeteren.