Symposium Zingeving in de spreekkamer | Diversiteit in verbinding
Agenda

Symposium Zingeving in de spreekkamer | Diversiteit in verbinding

  • Datum 16 april 2024
  • Type evenement symposium
  • Tijd evenement 9.30 tot 16.45 uur
  • Kosten Ja
  • Plaats Ede (Akoesticum)
  • Organisator Agora
Voor vragen, neem contact op met:
Laatst geactualiseerd: 1 februari 2024

Een gesprek over zingeving en levensvragen geeft belangrijke informatie voor passende zorg en ondersteuning voor patiënten of cliënten. In de palliatieve fase is het zelfs een voorwaarde voor optimale en holistische zorg.

Maar zorgverleners vinden het soms lastig om de dimensie zingeving of spiritualiteit te bespreken met patiënten of cliënten. Wie ben ik om daar over te beginnen? Hoe herken ik een zingevingsvraag en welke vragen kan ík dan stellen? Dat is jammer, want zingevingsvragen en aandacht voor spiritualiteit gaan over wat iemand écht belangrijk vindt.

Interactief programma

Deskundige professionals uit de zorg en de geestelijke verzorging vullen op dinsdag 16 april samen een interactief programma over zingevingsvraagstukken bij patiënten en cliënten. Je krijgt tips, tools en handvatten om zelf met zingevingsvragen aan de slag te gaan. En antwoord op de vraag: wat is belangrijk om te weten als het gaat om zingeving en diversiteit in cultuur, religie, sociale status, gender of seksuele geaardheid? Je krijgt inzichten en methoden om jouw patiëntencontact te verrijken en daarmee de zorg en ondersteuning die jij biedt, te verbeteren.

Voor wie?

Het symposium is bedoeld voor (huis)artsen, medisch specialisten, praktijkondersteuners, (wijk)verpleegkundigen, geestelijk verzorgers en andere betrokkenen bij palliatieve zorg en ondersteuning, zoals (kader)artsen, (specialistisch) verpleegkundigen, verzorgenden, sociaal- en maatschappelijk werkenden en vrijwilligers in de palliatieve zorg.

Accreditatie

Voor dit symposium is accreditatie aangevraagd bij KNMG-GAIA (ABAN), V&VN, SKGV, NVvPO en LV POH-GGZ.

Meld je aan

Meld je nu aan en maak tot en met 15 februari gebruik van de early bird-korting. Ga voor meer informatie en aanmelden naar www.agora.nl

Voor vragen, neem contact op met:
Laatst geactualiseerd: 1 februari 2024
Niet gevonden wat je zocht?
Mail de redactie
Mail de redactie met jouw evenement, nieuws of tool waar anderen baat bij kunnen hebben. Suggesties of klachten over informatie zijn ook zeer welkom. Met jouw inbreng kunnen we Palliaweb verbeteren.