Pre-conference 18e World Congress van de European Association for Palliative Care (EAPC)
Agenda

Pre-conference 18e World Congress van de European Association for Palliative Care (EAPC)

  • Datum 14 juni 2023
  • Type evenement conference
  • Tijd evenement 13.00 tot 17.00 uur
  • Kosten geen
  • Locatie De Doelen
  • Plaats Rotterdam
  • Organisator Agora in samenwerking met PZNL, EAPC Reference Group PHPC en RVS
Voor vragen, neem contact op met:
Redactie Palliaweb PZNL
Laatst geactualiseerd: 10 mei 2023

logo pre-conference

 

Goede palliatieve zorg die voor iedereen bereikbaar en beschikbaar is, is een brede maatschappelijke uitdaging. In deze pre-conference - voorafgaand aan het 18de World Congress van de European Association for Palliative Care (EAPC) - laten nationale en internationale sprekers hun licht hierop schijnen en laten we nieuwe ontwikkelingen en initiatieven zien.

Zijn we nu en in de nabije toekomst alleen afhankelijk van professionals in de palliatieve fase? Of is er ook een rol weggelegd voor de sociale omgeving, het eigen netwerk en de lokale gemeenschap rondom mensen in de laatste levensfase? En zo ja, welke rol? Waar en bij wie vind je steun als je ongeneeslijk ziek bent of als mantelzorger, als professionele zorg onvoldoende beschikbaar is? Welk perspectief bieden burgerinitiatieven? Wat kunnen we van hen leren?

Trends en perspectieven

Samen met professionals en mensen in de palliatieve levensfase, verdiep je je in deze actuele vragen en krijg je nieuwe perspectieven op palliatieve ondersteuning en zorg. Je gaat in op nationale en internationale trends en uitdagingen in de palliatieve zorg en in het sociaal domein. De voertaal voor de pre-conference is Engels.

Waar en wanneer?

De pre-conference wordt gehouden voorafgaand aan het 18e World Congress van de EAPC (15-17 juni), op woensdag 14 juni van 13.00 tot 17.00 uur in De Doelen in Rotterdam. Aan deelname aan de pre-conference zijn geen kosten verbonden. 
 

Aanmelden


Programma

Vanaf 13.00 uur inloop en ontvangst
13.30 uur: Opening en welkom - Iris van Bennekom en Joachim Cohen 
13.40 uur: ‘Connecting Communities in the Netherlands - Inspirerende perspectieven op palliatieve zorg’ - preview film Agora
14.05 uur: Mortals: How can we live better with death? - Laura Hartman
14.25 uur: Coordinating Palliative Care in the Dutch Delta - Saskia Teunissen
14.45 uur: Pauze
15.15 uur: Palliative Preparedness: Societal challenges in a new era - Jeroen Hasselaar
15.35 uur: The Lancet Commission of the Value of death, compassionate communities and reflections on the Dutch context - Libby Sallnow
16:05 uur: Interactief gesprek met panel, sprekers en de zaal - moderator Libby Sallnow
17.00 uur: Afsluiting en borrel

Organisatie

De pre-conference wordt georganiseerd door Agora, in samenwerking met PZNL, EAPC Reference Group PHPC en de Raad voor Volksgezondheid en Samenleving (RVS). 

Meer informatie en aanmelden

Kijk voor meer informatie en aanmelden op de website van Agora.

Voor vragen, neem contact op met:
Redactie Palliaweb PZNL
Laatst geactualiseerd: 10 mei 2023
Niet gevonden wat je zocht?
Mail de redactie
Mail de redactie met jouw evenement, jouw nieuws of een tool waar anderen (ook) baat bij kunnen hebben. 'Delen is vermenigvuldigen', zeggen ze wel eens. Maar ook suggesties of klachten over de vindbaarheid van informatie zijn zeer welkom. Met jouw inbreng kunnen we Palliaweb verbeteren.