Nederlands-Vlaamse Wetenschapsdagen Palliatieve Zorg
Agenda

Nederlands-Vlaamse Wetenschapsdagen Palliatieve Zorg

  • Datum 25 november 2021 t/m 26 november 2021
  • Type evenement congres
  • Plaats Congrescentrum van der Valk, Tiel
Contactpersoon Natasja Raijmakers IKNL (Integraal Kankercentrum Nederland)
Laatst geactualiseerd: 23 juli 2021

De 3e editie van de Wetenschapsdagen Palliatieve zorg worden dit jaar georganiseerd op donderdag 25 en vrijdag 26 november in hotel- en congrescentrum van der Valk in Tiel.

Het thema dit jaar is 'Zijn we niemand vergeten?'

De programmacommissie staat onder leiding van mw. prof. dr. Agnes van der Heide.

Over het thema

Toegang tot palliatieve zorg en tot onderzoek in de palliatieve zorg is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Het soort aandoening, demografische kenmerken, afkomst en gedrag kunnen deze toegang bemoeilijken. Dit staat op gespannen voet met het ideaal van inclusiviteit. Onderzoek speelt een belangrijke rol in het agenderen, identificeren, analyseren en oplossen van knelpunten. Vandaar dat tijdens dit congres deze vraag centraal staat: ‘Zijn wij niemand vergeten?’. 

Meer informatie is te vinden op de website van Palliactief.

Call for abstracts

Het is nog mogelijk abstracts over wetenschappelijk onderzoek op het gebied van palliatieve zorg in te dienen. De voorkeur heeft abstracts aansluitend op het congresthema ‘Zijn wij niemand vergeten?’, maar abstracts over andere thema’s zijn ook welkom. Je kunt jouw abstract indienen voor een mondelinge presentatie of posterpresentatie tijdens het congres. Deadline indiening abstract: Maandag 6 september 2021 (24:00 uur). 

 

Contactpersoon Natasja Raijmakers IKNL (Integraal Kankercentrum Nederland)
Laatst geactualiseerd: 23 juli 2021
Heb je relevante informatie voor op Palliaweb?
Mail de redactie met jouw evenement, jouw nieuws of een tool waar anderen (ook) baat bij kunnen hebben. 'Delen is vermenigvuldigen', zeggen ze wel eens.