Masterclass Rouw en Verdriet door Manu Keirse
Agenda

Masterclass Rouw en Verdriet door Manu Keirse

  • Datum 6 januari 2024 t/m 13 januari 2024
  • Type evenement masterclass
  • Tijd evenement 10.30u - 15.00u
  • Kosten 275,-
  • Locatie Kaffeetaria Academie voor Geesteswetenschappen
  • Plaats Utrecht
Laatst geactualiseerd: 26 oktober 2023

‘Verlies kun je hoogstens overleven’ - Masterclass rouw en verlies door Manu Keirse

Datum: 6 en 13 januari 
Locatie: Kaffeetaria Academie voor Geesteswetenschappen
Tijd: 10.30u - 15.00u

De internationaal vermaarde rouwexpert Manu Keirse gelooft niet meer in rouwverwerking. Verlies kun je volgens hem ‘hoogstens overleven’. Op 6 en 13 januari 2024 vertelt hij in een exclusieve Masterclass op de Academie voor Geesteswetenschappen over zijn inzichten rond ondersteuning bij verlies- en rouw.

Hoe wordt er gedacht over rouw en verlies? Wat zijn de theorieën over hoe mensen hiermee omgaan? Psycholoog en schrijver van bestsellers Manu Keirse vertelt er alles over op de eerste twee zaterdagen van januari. Die twee dagen verwelkomt de Academie voor Geesteswetenschappen hulpverleners, mantelzorgers, naasten en geïnteresseerden op deze speciale Masterclass die onderdeel is van het curriculum van de opleiding Verlies-, Rouw- en Stervensbegeleiding,

In de Masterclass bespreekt Manu Keirse de ontwikkelingen in het denken over rouw en verlies van de afgelopen decennia en de achtergronden van deze ontwikkelingen. Daarbij gaat het over verschillende soorten verlieservaringen: sterven van een naaste, verlies van gezondheid, verlies van werk, verlies door echtscheiding. Keirse licht toe hoe je als begeleider rouwtaken herkent die de cliënt bezighouden en wanneer er sprake is van pathologische rouw.

 

Prof. dr. em. Manu Keirse is doctor in de geneeskunde en klinisch psycholoog. Hij is een autoriteit in België en Nederland en ver daarbuiten als het gaat om verdriet en verlies. Hij schreef veel bestsellers die in veel talen zijn vertaald.

Aanmelden kan via deze link.

Laatst geactualiseerd: 26 oktober 2023
Niet gevonden wat je zocht?
Mail de redactie
Mail de redactie met jouw evenement, jouw nieuws of een tool waar anderen (ook) baat bij kunnen hebben. 'Delen is vermenigvuldigen', zeggen ze wel eens. Maar ook suggesties of klachten over de vindbaarheid van informatie zijn zeer welkom. Met jouw inbreng kunnen we Palliaweb verbeteren.