Geestelijke zorg tijdens corona

Nieuws NPZ Rotterdam en omstreken 16 maart 2020

In ieders leven kunnen situaties voorkomen waardoor de behoefte ontstaat om ervaringen of gedachten te delen met iemand die een luisterend oor kan bieden en u kan bijstaan. Wanneer u te maken krijgt met eenzaamheid of ziekte, rouw of naderend levenseinde kan dit vragen oproepen. Levensvragen komen meestal op als uw leven niet meer vanzelfsprekend is. Dit gebeurt soms zomaar en vaker door een bijzondere of belastende gebeurtenis – geboorte of dood, ziekte of beperking, opsluiting of uitzending, relatievorming en overgangsmomenten, verlies of trauma.

Deze corona-crisis kan veel levensvragen oproepen. Het is een tijd waarin er angst heerst het virus op te lopen, door isolement en de eenzaamheid dit dat mogelijk kan geven. Meestal kunt u met vragen terecht bij uw vertrouwde netwerk van familie, vrienden, collega’s of een (geloofs)gemeenschap. Als dit netwerk ontbreekt of het is niet de juiste plek waar u terecht kunt, dan kunt u ondersteuning vinden bij een vrijwilliger of een professional.

U kunt terecht bij de geestelijk verzorgers van het Centrum voor Levensvragen Rotterdam & omstreken. Zij bieden u ondersteuning door te luisteren en met u in gesprek te gaan.

Op de website Centrumlevensvragenrotterdam.nl vindt u een overzicht van alle geestelijk verzorgers die aangesloten zijn bij het centrum. U kunt hen direct telefonisch benaderen. De geestelijk verzorgers zijn bereikbaar van 9.00 tot 17.00 uur.

Contact