Lotgenotencontact

Inloophuis De Boei 
Inloophuis ‘de Boei’ is in 2000 gestart als ontmoetingscentrum voor mensen met kanker en hun naasten, in de meest ruime zin van het woord. Een plek waar ontspannende activiteiten worden geboden, mogelijkheden zijn andere lotgenoten te ontmoeten en vooral te zien en te horen “hoe een ander het doet”.

De afgelopen jaren is Stichting Inloophuis de Boei uitgegroeid tot een organisatie met 5 locaties, naast Rotterdam-Zuid zijn er nu ook locaties in Schiedam, Overschie, Barendrecht en Spijkenisse. Ook de doelgroep is uitgebreid, naast kankerpatiënten en naasten worden ook nabestaanden opgevangen. ‘De Boei’ als naam staat voor een lichtbaken, als het wat donker om je heen is en je bang bent de weg kwijt te raken, zowel naar de haven als de andere kant op. Verder kenmerkt Inloophuis ‘de Boei’ zich als een vrijwilligersorganisatie met een solide kern aan actieve vrijwilligers.

Het beleid van Inloophuis ‘de Boei’ concentreert zich concentreren op de kernwaarden: warm, ondersteunend, betrokken, loyaal en toegankelijk.

Meer informatie over Inloophuis de Boei: http://www.inloophuisdeboei.nl/

Stichting OOK 
Stichting Optimale Ondersteuning bij Kanker (OOK) is voortgekomen uit de Roparun en helpt mensen met kanker en hun naasten met de juiste niet-medische ondersteuning op ieder gewenst moment. Je kunt bij Stichting OOK terecht voor informatie, begeleiding en advies of een luisterend oor. Zowel online als in de ziekenhuizen en bij de steunpunten.

De missie van OOK is: “Mensen met kanker en hun naasten op het juiste moment de juiste ondersteuning op het niet-medische vlak bieden.”

Meer informatie over Stichting OOK:

Stichting OOK werkt samen met PATIO, het Patiënteninformatiecentrum Oncologie van het Erasmus MC.

Meer informatie over PATIO:

Centrum Camino
Is er voor mensen die leven met kanker of een andere levensbedreigende ziekte en voor nabestaanden.

"Ieder zoekt in het land van rouw haar / zijn eigen wegen om "te herstellen". Het kan heel goed zijn dat jij en je omgeving to-taal verschillend reageren / totaal andere wegen gebruiken / proberen. Mocht je op enig moment eens willen praten over wat je meemaakt en hoe je verder zou kunnen, weet dan dat je terecht kan bij Camino. Wij weten als geen ander dat ieder mens op zijn eigen manier rouwt en in het tempo dat het beste bij je past. Wij luisteren en denken met je mee: wat heb je nodig om je weg te hervinden. Dat kan individueel, dat kan ook in een groepje met mensen die een soortgelijke ervaring hebben. In zes bijeenkomsten delen we ervaringen, vragen, oplossingen en verkennen we de zogenaamde rouwtaken. "Lotgenoot zijn" kan zoveel betekenen: herkenning, aan één woord genoeg hebben, niet alles hoeven uit te leggen…."

Klik hier voor de website van centrum camino
 

Contact