Ondersteuning voor Mantelzorgers

Zelfzorg met de Roodkapjes in jouw eigen buurt.

Als mantelzorger sta je altijd klaar. Voor je partner die langdurig ziek is, voor je demente ouder, een kind met een zorgvraag of voor een goede vriend die gehandicapt is geraakt. Mantelzorgen doe je met liefde, maar soms is het zwaar. En wie zorgt er dan voor jou?

Om goed voor een ander te kunnen zorgen, moet je ook goed zorgen voor jezelf. Maar dat is als mantelzorger niet altijd makkelijk. Want je doet het uit liefde. En je kunt er niet zomaar even mee stoppen. Soms gaat het 24 uur per dag door. Wat kun je doen als je merkt dat het zorgen je te veel wordt? En hoe blijf je in balans?

Ga mee op stap met de Roodkapjes

De Roodkapjes helpen mantelzorgers om een goede balans te vinden tussen zorg voor de ander, en zorg voor zichzelf.

"We nemen je mee voor een ontspannen moment zonder zorgen. Samen met andere mantelzorgers ga je naar buiten. Door ontspanningsoefeningen te doen in de natuur, laten we je ervaren hoe fijn het is om even tot rust te komen in het groen. Je leert om de signalen van stress te herkennen, en hoe je daar mee om kunt gaan. En natuurlijk is er alle tijd om ervaringen met elkaar te delen. Want ook van elkaar kun je leren! Als mantelzorgers onder elkaar heb je vaak al aan een half woord genoeg."

Maandelijks zijn De Roodkapjes te vinden in alle veertien gebieden van de stad Rotterdam en verzorgen dichtbij huis 'zelfzorgmomenten' voor mantelzorgers.

"Tijdens een korte bijeenkomst van twee uur gaan we naar buiten om te ontspannen en ervaringen te delen. Ook behandelen we iedere maand een thema: Uitleg over Me-Time journal voor mantelzorgers, Zelfzorg, Loslaten, Grenzen stellen, Gedachtekracht, Stilstaan bij jezelf, Ademen, Balans en Veerkracht. 

Wil jij twee uurtjes per maand vrijmaken voor jezelf? Schrijf je dan nu in voor deze unieke bijeenkomsten!"

Lees verder

Mantelzorgsteunpunt in Rotterdam. Zorg jij langdurig voor een naaste en heb je een brandende vraag, kom je ergens niet uit of wil je simpelweg je hart luchten? Voor mantelzorgers is de Mantelfoon dag en nacht bereikbaar, 365 dagen per jaar op nummer 0800 - 777 33 33 Website: www.mantelfoon.nl

Contact