Stichting Leerhuizen Palliatieve Zorg stelt een nieuwe directeur aan

Nieuws NPZ Rotterdam en omstreken 11 oktober 2021

Stichting Leerhuizen Palliatieve Zorg stelt met ingang van 1 januari 2022 Marieke Groot aan als nieuwe directeur van FiniVita. Marieke volgt Kees Goedhart op. In de afgelopen 3 jaar heeft Kees de organisatie verder geprofessionaliseerd en succesvol een nieuwe onderwijsmethodiek geïntroduceerd. Nu is het tijd om het stokje over te dragen aan Marieke Groot.

Marieke heeft met haar verpleegkundige achtergrond veel kennis en ervaring op het gebied van palliatieve zorg. Als lector persoonsgerichte (palliatieve) zorg aan Hogeschool Rotterdam en Universitair docent bij het expertisecentrum palliatieve zorg van het Radboudumc heeft ze veel te maken met onderwijs op het gebied van palliatieve zorg. De partners van Stichting Leerhuizen en het team van FiniVita zijn dankbaar dat zij met ons wil werken aan het bevorderen van kennis, kunde en kunst van palliatieve zorg.

Marieke is blij met haar aanstelling. “De uitdaging om samen met het team FiniVita verder te ontwikkelen en te streven naar inbedding van haar onderwijs bij zowel de partners als externen, is mij op het lijf geschreven. De vorm van het leerpad, waarin kennisoverdracht, interactie en reflectie centraal staan, vind ik een belangrijke voorwaarde om daadwerkelijk impact te hebben op de kwaliteit van de zorgverlener en daarmee op de kwaliteit van verleende zorg voor de zorgvrager. Ik kijk er naar uit om te starten.”
 

Contact