• Datum 12-05-2023

Door veel innovatieve behandelingen en onderzoeken is kanker steeds meer een chronische ziekte geworden. Voor, tijdens en na het behandel/ziekteproces is het van belang dat er een goede samenwerking is tussen lijnpartners om te zorgen dat patiënten op een makkelijke manier de juiste zorg op de juiste plek kunnen vinden. Hoe doe je dat dan? Daarover gaat het congres Kanker & Leven op 12 mei 2023. Georganiseerd door de Taskforce Cancer Survivorship Care, het  IKNL, NFK en het ROS-netwerk (waaronder Samergo).

Het congres heeft een hybride vorm:
In de ochtend volgt u de landelijke livestream vanuit huis;
In de middag bezoekt u het regionaal symposium in het Albert Schweitzer Ziekenhuis in Dordrecht. Dit wordt georganiseerd door Samergo (de ROS in uw regio: Zuid-Hollandse Eilanden, Rotterdam e.o., Drechtsteden en Waardenland) en oncologienetwerk Concord.

Voor wie
Het congres is multidisciplinair, alle zorgprofessionals uit alle lijnen zijn welkom. Ook onderzoekers, beleidsmakers en vertegenwoordigers van patiëntenorganisaties zijn van harte uitgenodigd om deel te nemen aan dit congres. Stuur deze uitnodiging vooral door!

Aanmelden
Meld u nu aan en profiteer van de vroegboekkorting tot 10 maart 2023! 
Ja, ik meld mij aan!

Programma in het kort:
Livestream 9:15 - 12:00 uur online.

Het ochtendprogramma bestaat uit diverse presentaties door deskundigen, een interview/gesprek met een voormalig secretaris-directeur van de Nederlandse Sportraad die haar zoon verloor na een lange strijd tegen leukemie en die warm pleitbezorger is voor meer beweging en sport voor langdurig zieken, en een panelgesprek over samenwerken aan de gevolgen van kanker over de muren van het ziekenhuis heen.

Middagsymposium 13:30 - 17:00 uur in het Albert Schweitzer Ziekenhuis, Dordrecht.
Georganiseerd door: Concord en Samergo.

Het middagprogramma is interactief en staat in het teken van netwerken en samen verder komen: versterking van de regionale oncologische zorg door elkaar te leren kennen, samen in gesprek te gaan en mee te denken over het verder brengen van initiatieven zoals Aya zorg,  Pilot POH Oncologie, Pilot eerstelijns behandelprogramma paramedici, Patio (EMC) +Infopunt voor leven met en na kanker (ASz), Welzijn op Recept / Sociaal plein / informele zorg, warme overdracht bij Palliatieve zorg. Ook de rol van de patiënt is een belangrijk thema dat aan bod komt.

Bekijk volledig programma livestream
Bekijk volledig programma regionaal symposium

Kosten en accreditatie
Hele dag – early bird discount (tot 10-03-2023): €155,00
Hele dag – regulier tarief (10-03-2023 en later): €185,00
Alleen de ochtend of middag – early bird discount (tot 10-03-2023): €95,00
Alleen de ochtend of middag – regulier tarief (10-03-2023 en later): €120,00
Studenten – alleen de ochtend of middag: €45,00
Studenten – hele dag: €85,00

Accreditatie wordt aangevraagd bij ABAN, ADAP, NIP, ABSG, VSR en KNGF.

Meer weten?
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Eveline Stam via e.stam@samergo.nl

We hopen u 12 mei te mogen verwelkomen!

Contact