CONTACT (documentaire)
Onderwijsmateriaal

CONTACT (documentaire)

  • Aanbieder www.worldvisualsfilm.nl/ Ron Visser regisseur, naar idee van Kea Fogelberg, kaderhuisarts pz np
  • Versie 2019
  • EPA's communiceren, zelfzorg
  • Kosten nee
Contactpersoon
Landelijk Expertisecentrum Sterven
Laatst geactualiseerd: 25 oktober 2019

De documentaire CONTACT (40 minuten) gaat over een huisarts die met empathie en compassie een patiënt in de laatste levensfase begeleidt. De film is ontwikkeld voor onderwijs aan (toekomstige) artsen om menselijke betrokkenheid in het proces van stervensbegeleiding te stimuleren. De film is geschikt voor studenten geneeskunde in alle fasen, een specialisatie tot huisarts of SOG en bij elke vorm van palliatieve zorg nascholing. In de teaser is heel duidelijk waartoe je deze film kunt inzetten, woorden schieten daarvoor tekort. 

CONTACT biedt een bijzondere inkijk in de interactie tussen arts en patiënt rondom de dood en inspireert de kijker om te reflecteren. 

Deze onderwijsvorm is op basis van het idee dat een boodschap beter binnenkomt als je iets ziet, hoort en de emotie van de situatie kunt meebeleven, dan wanneer je er alleen over leest of een college je erover vertelt. Het is dus geen technische analyse van communicatie, geen film die uitlegt wat goede of foute communicatie is.

De film laat zien, maar oordeelt niet. Een handleiding voor de docent hoort erbij en is onlosmakelijk verbonden met deze film.
 

Naar het materiaal
 

Opmerkingen bij dit materiaal

Volgens de wens van de (overleden) hoofdpersoon en haar familie is de film uitsluitend te gebruiken voor medisch onderwijs doeleinden. 

De distributie van de film is in handen van het Landelijk Expertisecentrum Sterven. Op hun website is de film te huren of te kopen voor eigen onderwijs. Tevens kan je informatie verkrijgen en je ook inschrijven voor diverse workshops. Professionele docenten begeleiden desgewenst een workshops op locatie.

Dit onderwijsmateriaal is door de projecten Pasemeco en/of Edupal aangemerkt als geschikt onderwijsmateriaal voor het initieelonderwijs.

Contactpersoon
Landelijk Expertisecentrum Sterven
Laatst geactualiseerd: 25 oktober 2019
Niet gevonden wat je zocht?
Bied je onderwijsmateriaal aan
Vul op deze pagina de vereiste velden in om je aanbod in te dienen.