Kansrijke projecten NPPZ II

Kansrijke projecten NPPZ II

Een overzicht wat kansrijke projecten inhouden, welke kansrijke projecten worden aangeboden en hoe je als projectleider of management een kansrijk project kan implementeren in je organisatie.

De ambitie van het Nationaal Programma Palliatieve Zorg II (NPPZ II) is de juiste palliatieve zorg, op de juiste plek, op het juiste moment, met de juiste zorgverleners en met de juiste bekostiging.

Kansrijke projecten

Een van de manieren om dit te bereiken, is het implementeren van bestaande kennis, interdisciplinaire samenwerking en samen leren en verbeteren. PZNL brengt de instrumenten, methoden en werkwijzen die de afgelopen jaren onder andere in het ZonMw-programma Palliantie op regionaal niveau zijn ontwikkeld verder naar een landelijke schaal. Hieronder vallen (regionale) projecten die goede proactieve zorg en ondersteuning implementeren, waarbij het perspectief vanuit de patiƫnt leidend is en patiƫntparticipatie een voorwaarde. We noemen dit de kansrijke projecten.

Samen met de Adviesgroep Kansrijke en opschaalbare projecten en ZonMw maakt de werkgroep Kansrijke en opschaalbare projecten een lijst van de projecten die hiervoor in aanmerking komen. Hoe de lijst met kansrijke projecten tot stand komt en welke andere mogelijkheden er zijn staat beschreven in deze korte procesbeschrijving.

Met de ondersteuning vanuit het NPPZ II zorgen we ervoor dat:

  • kansrijke projecten die bewezen effectief zijn en voor opschaling in aanmerking komen, worden uitgevoerd
  • aan de hand van een stappenplan de kansrijke projecten en methoden worden opgeschaald
  • projecten die net zijn gestart en later als kansrijk kunnen worden ingeschaald, worden doorontwikkeld
  • deelnemende organisaties aan kansrijke projecten via een online platform cyclisch leren en geleerde lessen terug kunnen koppelen aan het werkveld via interactie op het platform

 

Samenwerkings- en subsidiemogelijkheden

Organisaties die deel willen nemen aan een van de kansrijke projecten kunnen zich aanmelden via de NPPZ II projectgebonden samenwerking. Wil je weten welke stappen je hiervoor moet nemen? Bekijk dan de samenwerkingsprocedure.

Onderaan de pagina vind je een lijst met een overzicht met kansrijke projecten. Sommige projecten zijn nu nog niet beschikbaar, hierbij is aangegeven wanneer de verwachting is dat deze beschikbaar zullen worden. Wanneer ZonMw stimuleringssubsidie mogelijk is, is dit ook aangegeven bij de betreffende projecten. Het overzicht wordt maandelijks aangevuld met projecten die hiervoor in aanmerking komen.

Wil je weten welke subsidierondes en samenwerkingen er allemaal zijn? Een overzicht van subsidierondes en samenwerkingen vanuit ZonMw / Palliantie II en NPPZ II is te vinden in dit document.

Ken jij of werk jij aan een mogelijk kansrijk project?

Ben jij betrokken bij een (regionaal) project en zie jij die nog niet terug op de lijst kansrijke projecten? Laat het ons dan weten door een mail te sturen naar nppzii@pznl.nl. We gaan dan graag met de projectleider in gesprek om de kansrijkheid en de randvoorwaarden voor opschaling te onderzoeken.

Voor vragen, neem contact op met:
Laatst geactualiseerd: 11 mei 2023
Filteren
Mail de redactie
Mail de redactie met jouw evenement, jouw nieuws of een tool waar anderen (ook) baat bij kunnen hebben. 'Delen is vermenigvuldigen', zeggen ze wel eens. Maar ook suggesties of klachten over de vindbaarheid van informatie zijn zeer welkom. Met jouw inbreng kunnen we Palliaweb verbeteren.