De Verhalencirkel (gesprekswijzer)
Hulpmiddel

De Verhalencirkel (gesprekswijzer)

  • Ontwikkelaar Bureau Kwiek
  • Soort Gesprekswijzer
  • Gebruiker Basisarts, Diëtisten, Ergotherapeuten, Fysiotherapeuten, Geestelijk verzorgers, Groepsbegeleiders, Helpenden, Huisartsen, Kaderartsen, Maatschappelijk werkers, Mantelzorgers, Medisch specialisten, Naasten, Patiënten, Physician assistants, Praktijkondersteuners, Psychologen, Verpleegkundig specialisten, Verpleegkundigen, Verzorgenden, Vrijwilligers
  • Doelgroep Kinderen, Mensen met een migratieachtergrond, Volwassenen | Ouderen
  • Setting Alle settingen, Geestelijke gezondheidsinstelling, Hospice, Kind- en jeugdzorginstelling, Maatschappelijke opvang, Thuis, Verpleeghuis, Ziekenhuis, Zorgorganisatie voor dak- en thuislozen, Zorgorganisatie voor mensen met een verstandelijke beperking
Voor vragen, neem contact op met:
Patricia van den Brink Bureau Kwiek
Laatst geactualiseerd: 15 februari 2024

De Verhalencirkel is een hulpmiddel waarmee zorgverleners in gesprek kunnen gaan over levensvragen. In de palliatieve zorg is het soms lastig te praten over wat iemand echt bezig houdt. Om vrijwilligers en zorgverleners hierbij te ondersteunen is de Verhalencirkel ontwikkeld.   

De Verhalencirkel bestaat uit meerdere cirkels waar men naar kan kijken en aan kan draaien. De cirkel is op verschillende manieren te gebruiken: in een een-op-een-gesprek of in een groep, en met iemand die je al langer kent of juist beter wilt leren kennen. Er zijn geen spelregels, de cirkel kan willekeurig worden gedraaid. Dat maakt ieder gesprek uniek. 

De Verhalencirkel is geschikt voor medewerkers en vrijwilligers in de (palliatieve) zorg. Tevens is het een verrassende gespreksopener voor iedereen die een ingang zoekt om contact te maken en te praten over zaken die misschien niet voor de hand liggen.   

Inzet hulpmiddel

De Verhalencirkel helpt bij het in gesprek gaan over levensvragen en levensverhalen.
 

Naar de verhalencirkel


Randvoorwaarden

De Verhalencirkel is na de aankoop direct te gebruiken. Voor wie wil is er de workshop Alweer een goed gesprek waarin handvatten worden aangereikt om het gesprek over levensvragen soepel op gang te brengen. En maakt de deelnemer kennis met de Verhalencirkel en andere gespreksopeners.

Kosten

€ 45 per stuk (inclusief btw en exclusief verzendkosten van € 9)

Aanvullend materiaal


De Verhalencirkel is tot stand gekomen met financiële ondersteuning van het SkanFonds en het Vredehof Donatiefonds.

Voor vragen, neem contact op met:
Patricia van den Brink Bureau Kwiek
Laatst geactualiseerd: 15 februari 2024
Niet gevonden wat je zocht?
Mail de redactie
Mail de redactie met jouw evenement, nieuws of tool waar anderen baat bij kunnen hebben. Suggesties of klachten over informatie zijn ook zeer welkom. Met jouw inbreng kunnen we Palliaweb verbeteren.