Publicaties

Filteren
Thema's
Zorgaanbod
Zorgverleners
Zorgvragers
Ziektefasen
Type publicatie
Organisatie van zorg
Instrumenten
Factsheet 'Acute zorg in het ziekenhuis en van de huisartsenpost'
Publicatie
Tweede uit een serie van vier factsheets met feiten en cijfers over aanbod en kwaliteit van palliatieve zorg in Nederland. Dit factsheet gaat in op de mate waarin mensen in de palliatieve fase acute zorg kregen van het ziekenhuis, een spoedeisende hulpafdeling of huisartsenpost.
Factsheet 'IC-opnamen en andere potentieel niet-passende behandelingen in het ziekenhuis'
Publicatie
Vierde uit de serie van vier factsheets met feiten en cijfers over aanbod van palliatieve zorg in Nederland. Dit factsheet gaat in op de mate waarin mensen behandelingen in het ziekenhuis ontvingen in de laatste maand voor overlijden die mogelijk niet langer passend zijn.
Factsheet 'Kenmerken van de populatie en gebruik van ziekenhuis- en huisartsenzorg'
Publicatie
Eerste uit een serie van vier factsheets met feiten en cijfers over aanbod en kwaliteit van palliatieve zorg in Nederland. Dit factsheet gaat over kenmerken van de populatie en het gebruik van ziekenhuis- en huisartsenzorg in het laatste levensjaar.
Kankerzorg in beeld 2016: 'De oudere patiënt'
Publicatie
Voor de 14 meest voorkomende vormen van kanker op hogere leeftijd geven onderzoekers inzicht in de meest opvallende leeftijdspecifieke variatie in incidentie, diagnostiek, behandeling, uitkomst en trends in de tijd. Deze inzichten geven richting in waar de oncologische zorg aandacht aan moet besteden om de zorg voor de groeiende groep oudere patiënten met kanker op een hoog niveau kan houden en verbeteren.
Monitor Palliatieve Zorg 2020
Publicatie
De monitor Palliatieve Zorg 2020 geeft een totaalbeeld van de zorg in de laatste levensfase. Het laat zien dat er grote verschillen zijn in het zorggebruik van palliatieve patiënten en het zorggebruik neemt toe naar mate het overlijden dichterbij komt.
Onderzoek 'Tijdige inzet palliatieve zorg verlaagt het risico op niet-passende zorg in de laatste levensmaand'
Publicatie
Mensen met palliatieve zorg hebben een aanzienlijk lager risico (5 keer) om niet-passende zorg te ontvangen in de laatste maand van hun leven, dit blijkt uit onderzoek uitgevoerd door IKNL, Vektis en PZNL.
Rapport 'Behandelbeslissingen voor niet-behandelen bij mensen met alvleesklierkanker'
Publicatie
De gegevens uit de Nederlandse Kankerregistratie (NKR) geven inzichten waarmee de zorg voor mensen met kanker kan worden verbeterd: hoe vaak komt kanker voor, bij welke mensen, wat is de behandeling en de prognose? IKNL deed onderzoek dat resulteerde in het rapport 'Behandelbeslissingen voor niet-behandelen bij mensen met alvleesklierkanker'.
Rapport 'Behandelpatronen bij gemetastaseerde eierstokkanker'
Publicatie
De gegevens uit de Nederlandse Kankerregistratie (NKR) geven inzichten voor het verbeteren van de zorg voor mensen met kanker: hoe vaak komt kanker voor, bij welke mensen, wat is de behandeling en de prognose? IKNL deed onderzoek dat resulteerde in het rapport 'Behandelpatronen bij gemetastaseerde eierstokkanker'.
Contact Palliaweb
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, meld je dan hier aan voor de PZNL-nieuwsflits. Suggesties voor, of vragen aan de redactie? We horen graag van je!