Proactieve zorgplanning in de huisartsenpraktijk
Hulpmiddel

Proactieve zorgplanning in de huisartsenpraktijk

  • Ontwikkelaar LOCo en PZNL
  • Soort Handreiking, Video of animatie
  • Gebruiker Basisarts, Huisartsen, Kaderartsen, Praktijkondersteuners, Verpleegkundigen
  • Versie 2021
  • Doelgroep Dak- en thuislozen, Kwetsbare ouderen, Mantelzorgers, Mensen met een migratieachtergrond, Mensen met een psychiatrische aandoening, Mensen met een verstandelijke beperking, Naasten, Ouderen, Volwassenen
  • Setting Thuis
Contactpersoon
Caro Verlouw IKNL (Integraal Kankercentrum Nederland)
Laatst geactualiseerd: 30 december 2021

Beginnen met proactieve zorgplanning (ook wel: advance care planning) is niet voor iedere zorgverlener, team, organisatie of netwerk vanzelfsprekend. Om gesprekken te stimuleren zijn er twee films ontwikkeld die zijn te gebruiken in bijeenkomsten over het markeren van de patiĆ«nt met een palliatieve zorgvraag en/of proactieve zorgplanning.  

In de film Proactieve zorgplanning in de praktijk vertellen huisartsen en praktijkondersteuners over hun ervaringen met proactieve zorgplanning in de huisartsenpraktijk. De film duurt 17 minuten en bestaat uit zeven hoofdstukken. De tweede film Proactieve zorgplanning als onderdeel van de huisartsenzorg, hierin vertelt een huisarts haar ervaringen met proactieve zorgplanning. Deze film duurt 12 minuten en bestaat uit negen hoofdstukken.  

De films kunnen worden ingezet om gesprekken met zorgverleners en projectleiders over proactieve zorgplanning te stimuleren.

Naar de film proactieve zorgplanning in de praktijk

Naar de film proactieve zorgplanning als onderdeel van huisartsenzorg

Aanvullende informatie

Bijsluiter films proactieve zorgplanning in de huisartsenpraktijk. Hierin zijn staan de twee films met de hoofdstukken en de tijdverdeling. Hiermee kan een deel van de film worden getoond, bijvoorbeeld om bepaald onderwerp er uit te lichten.  

Handreiking voor het organiseren van bijeenkomsten in de eerste lijn, een overzicht van hulpmiddelen voor markering en/of proactieve zorgplanning. 

Randvoorwaarden voor implementatie

De films zijn direct inzetbaar.

Licentie

Creative commons: cc by-nc-sa

Subsidie

De films zijn ontwikkeld met subsidie van ZonMw.

 

Contactpersoon
Caro Verlouw IKNL (Integraal Kankercentrum Nederland)
Laatst geactualiseerd: 30 december 2021
Niet gevonden wat je zocht?
Mail de redactie
Mail de redactie met jouw evenement, jouw nieuws of een tool waar anderen (ook) baat bij kunnen hebben. 'Delen is vermenigvuldigen', zeggen ze wel eens. Maar ook suggesties of klachten over de vindbaarheid van informatie zijn zeer welkom. Met jouw inbreng kunnen we Palliaweb verbeteren.