Behoefte aan hulp of informatie rondom kinderpalliatieve zorg (brochure)
Hulpmiddel

Behoefte aan hulp of informatie rondom kinderpalliatieve zorg (brochure)

  • Ontwikkelaar Kenniscentrum Kinderpalliatieve Zorg
  • Soort Brochure of folder
  • Gebruiker Huisartsen
  • Versie 2022
  • Doelgroep Kinderen
  • Setting Thuis
Voor vragen, neem contact op met:
Laatst geactualiseerd: 20 februari 2024

De brochure geeft de huisarts informatie over aspecten bij het begeleiden van een kind in de palliatieve fase en het betrokken gezin. Het verwijst naar bronnen die de huisarts verder kunnen helpen.  

Aspecten die aanbod komen zijn: vragen of advies over medische beleid, hulp bij het regelen van zorg thuis of over de financiering van zorg, behoefte aan steun bij en/of advies over medisch-ethische en juridische dilemma’s rond complexe behandelbeslissingen, het bespreken van wensen van kind & gezin en de belangrijke afspraken over alle aspecten in de zorg voor het kind vastleggen in een individueel zorgplan (IZP). Tenslotte bevat het een link naar actueel overzicht van het zorg- en ondersteuningsaanbod in de eigen regio. 

Naar de brochure

Inzet hulpmiddel

Kinderpalliatieve zorg is multidisciplinaire zorg en gericht op een zo hoog mogelijke kwaliteit van leven en sterven. Deze brochure is voor huisartsen met een behoefte aan hulp of informatie rondom kinderpalliatieve zorg. In de brochure staan de belangrijkste organisaties en contactgegevens waar een huisarts terecht kan.

Randvoorwaarden voor implementatie

De brochure is direct toepasbaar.

Licentie

Creative commons: by-nc-sa

Meer informatie

Meer informatie over kinderpalliatieve zorg is te vinden bij kinderpalliatief.nl (Kenniscentrum Kinderpalliatieve Zorg) en op de themapagina Kinderpalliatieve zorg.

Voor vragen, neem contact op met:
Laatst geactualiseerd: 20 februari 2024
Niet gevonden wat je zocht?
Mail de redactie
Mail de redactie met jouw evenement, nieuws of tool waar anderen baat bij kunnen hebben. Suggesties of klachten over informatie zijn ook zeer welkom. Met jouw inbreng kunnen we Palliaweb verbeteren.