Kaartjes van Betekenis. 50 vragen die er toe doen.
Onderwijsmateriaal

Kaartjes van Betekenis. 50 vragen die er toe doen.

  • Aanbieder Bureau MORBidee
  • Soort materiaal tekstueel, tool
  • Type bron of lesonderdeel
  • Opleidingsniveau mbo 2, mbo 3, mbo 4, bachelor (niveau 6), master (niveau 7), medisch specialist (niveau 8)
  • Zorgverlener basisartsen, geestelijk verzorgers, helpenden, huisartsen, medisch specialisten, paramedici, specialisten ouderengeneeskunde, studenten, verpleegkundigen, verzorgenden
Contactpersoon Rob Bruntink Bureau MORBidee
Laatst geactualiseerd: 12 mei 2020

Kaartjes van Betekenis is een toegankelijk kaartspel met 50 vragen die er toe doen. Met vragen over afscheid en verlies, over uitvaart en rouw, over eigen gedachten over de dood en over dat wat belangrijk voor je is. Om samen (met pati├źnten of in een team) te bespreken, te beantwoorden en jezelf en anderen beter te leren kennen.

Naast de 50 kaarten met vragen zijn er twee lege kaarten waar je, als je wilt, zelf een vraag die je nog mist, op kunt schrijven. Ook zit er een korte uitleg bij over de kaartjes.

De kaartjes zijn geschikt voor jongeren en volwassenen, en kunnen zowel thuis als in professionele situaties gebruikt worden (denk aan coaching, onderwijs, zorg en uitvaart). 

Het kaartspel is te koop bij de aanbieder. 

 

Materiaal

Kaartspel Kaartjes van Betekenis

Speluitleg en spelvarianten

Tip: Bestel ook de kleurendobbelsteen voor € 1,50 erbij. Met die dobbelsteen kun je een extra spelelement toevoegen: gooi de steen, en laat de bovenliggende kleur bepalen welke kleur kaart(en) je gaat beantwoorden. De 50 vragen zijn namelijk verdeeld in vijf categorie├źn: denkvragen, droomvragen, beslisvragen, deelvragen en raakvragen.

Contactpersoon Rob Bruntink Bureau MORBidee
Laatst geactualiseerd: 12 mei 2020
Contact Palliaweb
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, meld je dan hier aan voor de PZNL-nieuwsflits. Suggesties voor, of vragen aan de redactie? We horen graag van je!