Oud worden is leuk (handreiking)
Hulpmiddel

Oud worden is leuk (handreiking)

  • Ontwikkelaar Severinus
  • Soort Handreiking
  • Gebruiker Groepsbegeleiders, Psychologen, Verpleegkundigen, Verzorgenden
  • Doelgroep Mensen met een verstandelijke beperking
  • Setting Zorgorganisatie voor mensen met een verstandelijke beperking
Voor vragen, neem contact op met:
Laatst geactualiseerd: 21 februari 2024

Handreiking bestaande uit twee boekjes waarmee begeleiders voorlichting over ouder worden kunnen geven aan cliënten met een matige of licht verstandelijke beperking. Er is één boekje voor de client met op de linker pagina een aantal regels tekst en op de rechter pagina een bijbehorende afbeelding. Het geeft handvatten om de cliënt te laten omgaan met het verouderingsproces. In hoofdstuk vier is er aandacht voor afscheid nemen. Het tweede boekje is voor de begeleider, deze is identiek maar bevat aanwijzingen om het gesprek aan te gaan.

Inzet hulpmiddel

Steeds meer mensen met een verstandelijke beperking krijgen te maken met veroudering. Met dit hulpmiddel krijgen begeleiders handvatten aangereikt om mensen met een matige of licht verstandelijke beperking voorlichting te geven over ouder worden en afscheid nemen. 


Naar de handreiking

 

Kosten

De handreiking voor begeleiders en het boekje Oud worden is leuk vormen een set met het boekje Hij kan er niets aan doen. Voorlichting aan mensen met een matige of licht verstandelijke beperking over de ziekte van Alzheimer.

De set kost € 25

Randvoorwaarden

De handreiking en voorlichtingsboekjes zijn direct inzetbaar.

Licentie

Creative commons: by-nc-sa 

 

Voor vragen, neem contact op met:
Laatst geactualiseerd: 21 februari 2024
Niet gevonden wat je zocht?
Mail de redactie
Mail de redactie met jouw evenement, nieuws of tool waar anderen baat bij kunnen hebben. Suggesties of klachten over informatie zijn ook zeer welkom. Met jouw inbreng kunnen we Palliaweb verbeteren.