Nadenken over reanimatie (patiënteninformatie)
Hulpmiddel

Nadenken over reanimatie (patiënteninformatie)

  • Soort Website
  • Gebruiker Alle gebruikers, Basisarts, Beleidsmakers, Diëtisten, Ergotherapeuten, Fysiotherapeuten, Geestelijk verzorgers, Groepsbegeleiders, Helpenden, Huisartsen, Kaderartsen, Maatschappelijk werkers, Mantelzorgers, Medisch specialisten, Naasten, Patiënten, Physician assistants, Praktijkondersteuners, Psychologen, Specialisten ouderengeneeskunde, Verpleegkundig specialisten, Verpleegkundigen, Verzorgenden, Vrijwilligers
  • Doelgroep Dak- en thuislozen, Kwetsbare ouderen, Mantelzorgers, Mensen met een migratieachtergrond, Mensen met een psychiatrische aandoening, Mensen met een verstandelijke beperking, Naasten, Ouderen, Volwassenen
  • Setting Hospice, Thuis, Verpleeghuis, Ziekenhuis
Contactpersoon
NHG (Nederlands Huisartsen Genootschap)
Laatst geactualiseerd: 29 december 2021

Informatiepagina op de website Thuisarts over reanimatie, bedoeld voor de patiënt om na te denken over de vraag of hij dit wel of niet wil. De webpagina geeft informatie over de keuze om wel of niet te laten reanimeren, wat er gebeurt bij reanimatie en de slagingskans van een reanimatie. Daarnaast geeft de pagina het advies om tijdig het wel of niet reanimeren te bespreken met de (huis) arts en dit op te laten nemen in het medisch zorgdossier.  

De zorgverlener kan de patiënt en zijn naasten attenderen op deze pagina, ter voorbereiding op, of na afloop van een gesprek over wel of niet reanimeren. 

Naar de website

Randvoorwaarden voor implementatie

De website is direct inzetbaar.

Contactpersoon
NHG (Nederlands Huisartsen Genootschap)
Laatst geactualiseerd: 29 december 2021
Niet gevonden wat je zocht?
Mail de redactie
Mail de redactie met jouw evenement, jouw nieuws of een tool waar anderen (ook) baat bij kunnen hebben. 'Delen is vermenigvuldigen', zeggen ze wel eens. Maar ook suggesties of klachten over de vindbaarheid van informatie zijn zeer welkom. Met jouw inbreng kunnen we Palliaweb verbeteren.