Richtlijn depressie
Onderwijsmateriaal

Richtlijn depressie

  • Aanbieder IKNL
  • Soort materiaal tekstueel, website
  • Type bron of lesonderdeel
  • Versie 2010
  • Zorgverlener geestelijk verzorgers, helpenden, huisartsen, medisch specialisten, paramedici, specialisten ouderengeneeskunde, verpleegkundigen, verzorgenden
Contactpersoon Anke van de Vegte IKNL (Integraal Kankercentrum Nederland)
Laatst geactualiseerd: 13 mei 2020

Als de patiënt in een fase van de ziekte is gekomen waarin de hoop op genezing is vervlogen, en het overlijden (op afzienbare termijn) onvermijdelijk is dan vraagt dat een grote aanpassing van de patiënt. Deze aanpassing gaat vaak gepaard met verdriet, angst en/of somberheid. Deze somberheid is zo vanzelfsprekend dat nogal eens over het hoofd wordt gezien dat de sombere stemming ook pathologische vormen kan aannemen en dat de patiënt ook een aanpassingsstoornis of een depressie kan hebben. 

De richtlijn kan dienen als onderwijsmateriaal bij kennis opdoen, protocollair werken, en het maken van een individueel zorgplan.
 

Naar het materiaal


Dit onderwijsmateriaal is door de projecten Pasemeco en/of Edupal aangemerkt als geschikt onderwijsmateriaal voor het initieelonderwijs.

Contactpersoon Anke van de Vegte IKNL (Integraal Kankercentrum Nederland)
Laatst geactualiseerd: 13 mei 2020
Contact Palliaweb
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, meld je dan hier aan voor de PZNL-nieuwsflits. Suggesties voor, of vragen aan de redactie? We horen graag van je!