Landelijke scholing palliatieve zorg voor verzorgenden en verpleegkundigen bij Bardo

Nieuws Amstelland & Meerlanden en Midden-& Zuid-Kennemerland 27 februari 2024

Landelijke-scholingsprogramma-palliatieve-zorg.png

In Nederland overlijden ruim 43.000 mensen per jaar aan de gevolgen van een ongeneeslijke ziekte. Met de vergrijzing zal dit bijna verdubbelen naar 60.000 mensen per jaar. Er zullen in de toekomst dus meer mensen gebruik maken van palliatieve zorg. Om deze groeiende groep mensen passende zorg te kunnen bieden is het belangrijk dat zorgverleners goed opgeleid zijn. Daarom is er met experts uit het werkveld een landelijk scholingsprogramma palliatieve zorg ontwikkeld en opgestart in samenwerking met KWF en Vumc. In onze regio verzorgt Hospice Bardo deze scholing. Alle verzorgenden en verpleegkundigen die werken met patiënten met een ongeneeslijke ziekte, geïnteresseerd zijn in palliatieve zorg en nog geen scholing hebben gevolgd kunnen deelnemen. 

Tijdens de scholing leer je de basiskennis- en vaardigheden palliatieve zorg. Zo kan je met meer vertrouwen zorg verlenen aan ongeneeslijk zieke patiënten en hun naasten. Samen met collega's leren, actief leren en praktijkgericht leren staan in de scholing centraal. Daarmee is het leren motiverend en kun je het de volgende dag in je werk toepassen.

Over de scholing voor verzorgenden

Het programma voor verzorgenden bestaat uit vijf bijeenkomsten van 3,5 uur in het Leerhuis van Hospice Bardo. Ook ontvang je tussen de bijeenkomsten door per mail leersnippers, bijvoorbeeld een korte film of quiz over palliatieve zorg. De kosten voor de scholing zijn € 50,-. De bijeenkomsten van de scholing zijn op: 27 maart, 3 april, 10 april, 24 april en 8 mei. Bekijk voor meer informatie de flyer voor de scholing voor verzorgenden en meld je hier aan. 

Over de scholing voor verpleegkundigen

Het programma voor verpleegkundigen bestaat uit drie bijeenkomstn van 3,5 uur in het Leerhuis van Hospice Bardo én een online voorbereiding. Tijdens de scholing krijg je toegang tot een online leeromgeving. Daar kun je op je eigen moment video's bekijken en opdrachten maken. De kosten voor de scholing zijn € 100,-. De bijeenkomsten van de scholing zijn op: 22 mei, 29 mei en 5 juni. Bekijk voor meer informatie de flyer voor de scholing voor verpleegkundigen en meld je hier aan. 

 

Contact en aanmelden nieuwsbrief