Mantelzorgondersteuning en respijtzorg

WEBSITE-ICOON-NPZ-diap-06-Mantelzorgers.pngIn de palliatieve zorg is er ook aandacht voor de ondersteuning van de naasten van de patiƫnt. Enkele organisaties die zijn aangesloten bij het netwerk richten zich met namen op deze mantelzorgondersteuning. De inloophuizen zijn er ook voor naasten van mensen met kanker.

Tandem
Consulenten helpen mantelzorgers met o.a. informatie, advies, begeleiding, emotionele ondersteuning en praktische hulp. Tandem organiseert ook lotgenotengroepen, bemiddelt bij inzet van vrijwilligers en organiseert trainingen en workshops. Tandem is actief in de gemeenten: Bloemendaal, Haarlem, Heemstede en Zandvoort.
Contact:  023-89 10 610 of via mail: info@tandemmantelzorg.nl

Stichting Nabestaandenzorg
Velsen, Bloemendaal, Haarlemmerliede en Spaarnwoude, Haarlem, Zandvoort, Heemstede, Bennebroek, Hoofddorp, Abbenes, Badhoevedorp, Beinsdorp, Buitenkaag, Burgerveen, Cruquius, Haarlemmerliede, Halfweg, Lijnden, Lisserbroek, Nieuw-Vennep, Rijsenhout, Spaarndam, Spaarnwoude, Vijfhuizen, Weteringbrug, Zwaanshoek, Zwanenburg.
Zorg voor naasten, informatiepunt voor vragen en zorgen rondom rouw, verlies en nalatenschap. Individuele begeleiding mogelijk en gespreksgroepen en inloopochtend ”Verder na Verlies” in Haarlem en Hoofddorp. 
Contact: info@stichting-nabestaandenzorg.nl, 023 844 82 01 (werkdagen)
 

Home Instead Thuisservice
Castricum, Heemskerk, Uitgeest, Beverwijk, Velsen, Bloemendaal, Haarlemmerliede en Spaarnwoude, Haarlem, Zandvoort, Heemstede, Bennebroek.
Persoonlijke verzorging, comfortzorg, ondersteuning van de mantelzorgers en praktische ondersteuning zoals boodschappen, koken en de was doen. In de praktijk wordt er nauw samengewerkt met wijkverpleegkundigen en artsen.
Nacht- en blokzorg mogelijk.     
Contact: info@homeinstead.nl, 023 – 820 03 92 (24/7)
 

Respijtzorg
Respijtzorg is de tijdelijke overname van de taken van de mantelzorger. Dan is er bijvoorbeeld weer even ruimte voor andere gezinsleden, vrienden, werk en hobby’s. Respijtzorg is er in allerlei vormen: thuis of buitenshuis, door vrijwilligers of beroepskrachten, af en toe of vaker. Veel mogelijkheden voor respijtzorg zijn te vinden op www.helpenzorgen.nl.

Contact en aanmelden nieuwsbrief