Palliatieve zorg in het ziekenhuis

WEBSITE-ICOON-NPZ-diap-09-Ziekenhuizen.pngDe ziekenhuizen in de regio hebben gespecialiseerde teams voor palliatieve zorg. Deze kunnen worden ingeschakeld op verzoek van de patiënt of de betrokken arts. Dit multidisciplinaire team richt zich op verlichting van klachten en andere problemen die ontstaan tijdens het verdere verloop van de levensbedreigende ziekte.

Ziekenhuis Amstelland
Laan van de Helende Meesters 8, Amstelveen
Klinische zorg (pijn en lichamelijke klachten), geestelijke verzorging (vragen en zorgen op het psychologisch en spiritueel vlak), consultteam (binnen kantoortijden).
Contact consultteam: 020 755 62 97 (kantoortijden) of via vso@zha.nl  

Spaarne Gasthuis
Locatie Hoofddorp: Spaarnepoort 1, Hoofddorp (4 bedden op palliatieve unit) 
Locatie Haarlem-Zuid: Boerhaavelaan 22, Haarlem
Multidisciplinaire/multidimensionale palliatieve zorg voor klinische patiënten (en hun naasten), poliklinische begeleiding en behandeling, intercollegiale consultatie binnen Spaarne Gasthuis en voor behandelaren uit 1e lijn en verpleeg- en verzorgingshuizen, intercollegiaal overleg over patiënten die in het Spaarne Gasthuis bekend/onder behandeling zijn van TOPZ. Patiënten kunnen kortdurend worden opgenomen op de palliatieve unit bij bijvoorbeeld onhoudbare thuissituatie, pijnprobleem, existentieel lijden.
Contact: 023 224 09 70 (ma t/m vrij 8-17 uur), 023 224 00 00 (24/7) of via topz@spaarnegasthuis.nl

Rode Kruis Ziekenhuis
Vondellaan 13, Beverwijk 
Multidisciplinaire/multidimensionale palliatieve zorg voor klinische patiënten (en hun naasten) en telefonische nazorg, intercollegiale consultatie binnen het Rode Kruis Ziekenhuis en voor behandelaren uit 1e lijn en verpleeg- en verzorgingshuizen.
Pijnspecialist met aandachtsgebied palliatieve zorg en een pijnteam met pijnconsulenten zijn beschikbaar ter consultatie. Zij nemen deel aan het wekelijks multidisciplinair overleg van het palliatieve team.                         
Contact: 025 126 59 38 (ma t/m vrij 8-17 uur) of via palliatiefteam@rkz.nl
Pijnspecialisten voor spoedconsultatie: secretariaat pijnpoli 025 126 51 55 (24/7) of via anesthesioloog receptie 025 126 49 99 

Contact en aanmelden nieuwsbrief