Inzet vrijwilligers thuis

WEBSITE-ICOON-NPZ-diap-02-Thuis.pngIn de regio Amstelland, Meerlanden en Midden-en Zuid-Kennemerland bieden verschillende organisaties ondersteuning thuis door deskundige vrijwilligers in de palliatieve fase. Deze vrijwilligers kunnen helpen bij de dagelijkse verzorging, waken bij de zieke, aanwezig zijn als de mantelzorgers tijd en ruimte voor zichzelf nodig hebben, samen een wandeling maken en een luisterend oor bieden voor de zieke of de familieleden. De vrijwilligers verrichten geen verpleegkundige handelingen of huishoudelijke taken. De hulp van vrijwilligers is kosteloos. Het aantal uren, het tijdstip dat een vrijwilliger beschikbaar is en de duur van de inzet wordt afgesproken met de coördinator van de organisatie.

Hospice Bardo
Bardo zet vrijwilligers in alle woonplaatsen die onder de Haarlemmermeer vallen (Hoofddorp, Abbenes, Badhoevedorp, Beinsdorp, Buitenkaag, Burgerveen, Cruquius, Haarlemmerliede, Halfweg, Lijnden, Lisserbroek, Nieuw-Vennep, Rijsenhout, Spaarndam, Spaarnwoude, Vijfhuizen, Weteringbrug, Zwaanshoek en Zwanenburg). Zowel overdag, in de avond als in het weekend. Inzet ook in intramurale setting mogelijk.
Contact: 020 333 47 25 of via coordinatievrijwilligers@hospicebardo.nl.

Hospice Haarlem eo
De vrijwilligers van Hospice Haarlem en omgeving komen thuis bij inwoners van Aerdenhout, Bennebroek, Bentveld, Bloemendaal, Haarlem, Heemstede, Overveen, Spaarndam-West en Zandvoort.
Contact: 023 303 43 43 of via info@hospicehaarlemeo.nl

Hospice De Heideberg
Vanuit Hospice De Heideberg (Velsen) worden (overdag of in de avond) vrijwilligers ingezet in Velsen (Velsen-Zuid, IJmuiden, Driehuis, Santpoort-Noord, Santpoort-Zuid, Velserbroek),Spaarndam, Haarlem-Noord en Bloemendaal. De vrijwilligers kunnen ook intramuraal worden ingezet.
Contact: 023 549 32 14 (coördinator), 023 549 32 15 (vrijwilligers) of via info@hospicevelsen.nl

Hospice Midden-Kennemerland (Beverwijk)
De vrijwilligers van Hospice Midden-Kennemerland kunnen (overdag of in de avond) hulp bieden in Beverwijk, Wijk aan Zee, Velsen Noord, Heemskerk, Uitgeest en Castricum. De vrijwilligers kunnen ook intramuraal worden ingezet.
Contact: 06 51174089 of via info@hospice-beverwijk.nl

Thamer Thuis
Hospice ThamerThuis biedt overdag en in de avond hulp in De Kwakel, Uithoorn, Amstelveen, Ouderkerk aan de Amstel en Aalsmeer. Ook intramurale ondersteuning mogelijk.
Contact: 029 754 05 36 via info@thamerthuis.nl

Joods Hospice Immanuel
Joods Hospice Immanuel biedt de mogelijkheid voor 'hospice bayit' (dat betekent hospicezorg thuis) in Amsterdam en Amstelveen. Voorwaarde daarvoor is dat iemand Joods is (in de meest ruime zin van het woord) en terminaal ziek is.
Contact: 020 44 20 676 of via info@joodshospiceimmanuel.nl

Tandem
Tandem zet vrijwilligers in om de mantelzorger even vrijaf te kunnen geven in de gemeenten Bloemendaal, Haarlem, Heemstede en Zandvoort. Vrijwilligers van Tandem bieden geen ondersteuning bij de zorg van patiënten.
Contact: 023 891 06 10 of via info@tandemmantelzorg.nl

 

Contact en aanmelden nieuwsbrief