Richtlijn dyspnoe
Onderwijsmateriaal

Richtlijn dyspnoe

  • Aanbieder IKNL en PAZORI
  • Soort materiaal tekstueel, website
  • Type bron of lesonderdeel
  • Versie 2015
  • Zorgverlener huisartsen, medisch specialisten, paramedici, specialisten ouderengeneeskunde, verpleegkundigen
Contactpersoon IKNL werkgroep richtlijnen palliatieve zorg
Laatst geactualiseerd: 22 mei 2019

De richtlijn dyspnoe geeft aanbevelingen over diagnostiek, beleid en behandeling van patiĆ«nten met (het symptoom) dyspnoe in de palliatieve fase en beoogt hiermee de kwaliteit van de zorgverlening te verbeteren. Deze richtlijn is zoveel mogelijk gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek of consensus en is bestemd voor alle professionals die betrokken zijn bij de zorg voor patiĆ«nten met dyspnoe in de palliatieve fase, die last hebben van dyspnoe (onder andere ten gevolge van kanker, COPD en/of hartfalen), zoals huisartsen, specialisten ouderengeneeskunde, medisch specialisten (onder andere longartsen en cardiologen), apothekers, verpleegkundigen, verpleegkundig specialisten, physician assistants en fysiotherapeuten.
 

Naar het materiaal
 

Verwant materiaalDit onderwijsmateriaal is door de projecten Pasemeco en/of Edupal aangemerkt als geschikt onderwijsmateriaal voor het initieel onderwijs.

Contactpersoon IKNL werkgroep richtlijnen palliatieve zorg
Laatst geactualiseerd: 22 mei 2019
Contact Palliaweb
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, meld je dan hier aan voor de PZNL-nieuwsflits. Suggesties voor, of vragen aan de redactie? We horen graag van je!